Најновије

ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ СПРЕМАЈУ НАПАД НА СРПСКУ ВОЈНУ БАЗУ! Заплењена велика количина оружја! Ево где су наумили на ударе!

Сакривено оружје за које се верује да је припадало албанским терористима и да је било намењено новим нападима, пронађено је закопано у једном подруму на подручју општине Прешево.

Шиптарски терористи (Фото: Јутјуб)

Оружје је откривено у селу Депце, где се током оружане побуне на југу централне Србије налазило једно од упоришта тзв. Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца, којим је командовао Реџеп Алију, звани командант Реџа.

Пронађене су две аутоматске пушке - амерички томпсон и совјетски ППС-43, једна кинеска и једна домаћа полуаутоматска пушка и две ручне бомбе кинеске производње које су послате на вештачење. Наоружање је било у добром стању и могло се користити а било је закопано у подруму напуштене урушене камене куће чији је кров изгорео у пожару.

Пажњу оперативаца привукла је чињеница да се ова кућа налази у близини војне базе “Печено брдо” и да припадници Војске Србије у овој области редовно патролирају, па се сумња да је постојала намера да наши војници буду мета напада. У близини је и административна линија што омогућава да се у кратком периоду евентуални терористи пребаце са КиМ на подручје села Депце и обрнуто.

Претпоставља се да је откривено оружје део наоружања припадника ОВМБП које је коришћено током сукоба између 1999. и 2001. Побуна је угушена 2001. када су српске снаге ушле у копнену зону безбедности и разоружале терористе. Након тога, мањи део оружја које су користили терористи предат је државним органима док је остатак арсенала пребачен на КиМ или је сакривен на југу централне Србије.

Лазански открио тајну последње Милошевићеве депеше. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Оружани сукоби на југу Србије 1999 – 2001. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА