Најновије

ДРЕЦУН: Независност Косова бесперспективна (ВИДЕО)

Председник Одбора за КиМ Скупштине Србије Милован Дрецун каже за РТС да се показало да је једнострано проглашена независност Косова бесперспективна. У Приштини треба да прихвате да је Србија своју позицију ојачала, каже Дрецун.

Милован Дрецун (Фото: Јутјуб)

Приштинска телевизија Клан Косова објавила је да је Република Палау, острвска земља у Пацифику, повукла признање Косова. Милован Дрецун указује да повлачења признања представљају озбиљан успех наше земље.

"Деловало је да је процес заокруживања процеса независности неповратан. Када су многе земље трпеле притисак западних земаља да признају Косово, Србија је тај процес учинила подлежним потезима уназад, враћању на претходно стање", рекао је Дрецун гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Показало се, истиче, да је самопроглашена државност Косова, ако је једнострана – бесперспективна. Указује да је потребно коначно, свеобухватно решење.

"Овај процес ћемо наставити. Нећемо да се помиримо са ситуацијом да нас неко натера да признамо ту самопроглашену државу. И овај случај је показао да треба разговарати. У Приштини морају да прихвате чињеницу да је Србија своју позицију суштински ојачала, стварају се услови да се спречи Приштина у једностраном понашању", рекао је Дрецун.

Како су Албанци масовно поздравили Путина у Београду, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Операција Стрела

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА