Најновије

Није само Република Палау повукла признање: Дачићева порука која је запрепастила Шиптаре (ВИДЕО)

У понедељак ће представник једне државе саопштити у Београду да та земља повлачи признање Косова, каже шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који није хтео да потврди информацију да је у питању Република Палау. Рекао сам да ћу у понедељак обзнанити, нећу пре времена, али уверен сам да ће 13. земља повући признање, рекао је министар.

Дачић на РТС (Фото: Јутјуб)

Министар спољних послова Србије није хтео ни да потврди ни да демантује да ће Република Палау повући признање Косова, што је јуче објавио приштински лист Клан Косова.

"Имамо занимљиву појаву, да косовски медији сами објављују и најављују ко ће повући признање, што се коси с тим да су говорили да лажемо. Министарство спољних послова тзв. Косова је демантовало то, али то није сметало Пацолију да јуче пошаље писмо председнику Палауа, у ком изражава чуђење што ће се то десити", рекао је Ивица Дачић гостујући у Дневнику РТС-а.

Дачић је рекао да ће у понедељак званично саопштити која земља повлачи признање, и да ће представник те земље доћи сам у Београд и представити ноту.

"Рекао сам да ћу у понедељак обзнанити, нећу пре времена, али уверен сам да ће 13. земља повући признање. Нека у Приштини још размишљају, није само Палау, биће их још", поручио је Дачић.

Шеф српске дипломатије је рекао да су руски председник и министар спољних послова током разговора у Београду показали да високо цене рад Србије на повлачењу признања Косова.

"Лавров је изненађен тим колико смо земаља привукли на нашу страну и да је то велики политички успех", истакао је Дачић.

Kњигу “Мрежни рат против Србије” можете наручити ОВДЕ.

Путин о сусрету са Тачијем

Током Путинове посете Београду, није било разлике у ономе што је руски председник говорио јавно и иза затворених врата, каже Ивица Дачић.

"Путин је још једном поновио да ће подржати све што је добро за Србију, и што Србија мисли да је добро, али да остаје чврсто у осуди косовских једностраних аката", истакао је Дачић.

Путин је, каже, коментарисао и сусрет са Хашимом Тачијем. "Рекао је да су на неком скупу сви чекали да почне церемонија и да то није био састанак. То није утицало ни да Русија промени позиције у вези с Косовом. То чак ни не спада у званични састанак", указао је шеф српске дипломатије.

Навео је и да је Сергеј Лавров, по Путиновом налогу, уочи посете Београду послао писмо Мфедерики Могерини, како би га информисала докле је стогап дијалог Београда и Приштине.

"Она му је одговорила дан пре њихове посете Београду, ништа у суштини није рекла. Али је рекла да ће тај договор ако буде постигнут, морати да верификује СБ УН", рекао је Дачић.

Хрватска потпуно стопирала пут Србије у ЕУ, више о томе сазнајте ОВДЕ. Путин одмах по повратку из Србије сазвао Савез безбедности РФ због Косова, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА