Најновије

РУСИ КРЕЋУ У ГЕРИЛСКИ РАТ ШИРОМ УКРАЈИНЕ! Букнуће по свим градовима, горама и шумама! Чека се зелено светло из Москве! (ВИДЕО)

У Русији постоје експерти који имају радикалније ставове од званичне политике Кремља поводом различитих крупних питања. Па и поводом Украјине. Један од таквих је војни експерт Семјон Багдасаров који је уверен да су економске и друге санкције Москве против Украјине и партизански рат од Одесе до Харкова - "најбољи рецепт за бацање на колена кијевског режима".

Борци Новорусије (Фото: РИА Новости)

Тај режим се - у америчкој режији - домогао власти почетком 2014-те године преко пуча којем у западним престоницама и данас тепају да је био - евромајдан. Обарање тог и таквог режима - наглашава Багдасаров - "треба да буде стратешки циљ Русије". А за то је потребна, поред свега осталог, и подршка Москве антифашистичким групама унутар Украјине.

Он Украјину - са њеним садашњим руководством и државним курсом - сматра “веома непријатељском и крајње опасном по Русију државом". Зато Москва не треба само да стане на страну оних који руше кијевски режим, него и да утиче да се власти у тој земљи не домогну бивша премијерка Јулија Тимошенко и њој слични.

Багдасаров предлаже да Русија према земљама које Украјини буду помагале да изиграва руске санкције буде веома оштра. И да против њих примени мере у дијапазону - од протеривања амбасадора до прекида економских односа. Он је већ раније предлагао да Русија против Украјине користи мере и методе које Сједињене Државе примењују против Ирана и неке од америчких мера против Венецуеле. А сада је - у једној веома гледаној политичкој ТВ емисији - додао и указао:

- Кијевска митрополија, коју направише уз помоћ Цариграда, то је мали део Украјине. Све остало је наше. Потребан је заиста партизански покрет од Харкова до Одесе.

Багдасаров указује да Русија може нанети разоран ударац украјинској војној индустрији - престанком куповања њене продукције.

Прочитајте ОВДЕ причу о мистериозној плавокосој Путиновој стјуардеси.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Богојављење у Кијеву

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА