Најновије

Турци презадовољни ситуацијом у Идлибу, а онда их је Лавров следио овим речима (ВИДЕО)

Турска наставља успешно да спроводи Споразум из Сочија с Русијом о деескалацији зоне Идлиб, упркос провокацијама у регији, саопштило је у суботу турско Министарство одбране.

Турска војска (Фото: Јутјуб)

- Спровођење Споразума из Сочија о Идлибу се успешно наставља, упркос провокацијама које су у току у региону - наводи се у саопштењу министарства.

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров изјавио је у петак да су терористичке групе деловале у око 70 одсто демилитаризоване зоне Идлиб у Сирији. Према Лавровим речима, Џабхат ал-Нусра која се преименовала у "Хаџат Тахрир ал-Шам доминира у региону и крши споразуме о демилитаризованим зонама."

Руски и турски председници, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, састали су се у руском Сочију 17. септембра 2018. године, а њихови разговори резултирали су споразумом да се до 15. октобра успостави демилитаризована зона у Идлибу, која би требало да обухвати 15-20 километара дубоку зону која би раздвајала сиријске владине трупе и оружану опозицију.

Без обзира на то, Анкара је затражила додатно време и одлагање на почетку заједничког патролирања у Идлибу, наводећи сопствену неспособност да омогући безбедност.

Курди близу договора са Асадом?! Ових 10 тачака су кључ будућег савезништва. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ердоган и Трамп су разговарали о успостављању сигурне зоне на северу Сирије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА