Најновије

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: И Албанци са Космета масовно дошли у Београд да поздраве Путина (ФОТО)

Оно што је приликом прекјучерашње посете руског председника Владимира Путина главном граду Србије промакло другим медијима, није и фоторепортерима и новинарима портала ИН4С-а, а то је да се међу око 120 хиљада грађана пред храмом Светог Саве нашао и не баш мали број Албанаца са Косова и Метохије.

Албанци на дочеку Путина (Фото: ИН4С)

Више од 20 аутобуса фирми из јужне српске покрајине чији су власници Албанци, довезло је становнике Гњилана, Новог Брда, Косова Поља, Приштине, Истока,Клине, Пећи и других косметских средина, да би поздравили шефа највеће словенске земље.


Фото: ИН4С

Како су забележили репортери ИН4С-а, са Космета је дошло највише аутобуса фирми албанских назива „Алба“ и „Дита“ са „КС“ регистарским таблицама.

Док су косметски Срби махом као превоз за организовани долазак користили аутобусе фирми са севера покрајине са таблицама које издаје МУП Србије, како се екипа ИН4С непосредно уверила, њима је на великом скупу поводом Путиновог доласка „друштво“ правио и један број Албанаца, који су углавном избегавали да се сликају и дају изјаве за медије.


Фото: ИН4С

Антон Нокај из околине Клине, један је од ретких који је, инсистирајући да не буде фотографисан, прокоментарисао да је срећан што може уживо да види Путина.

„Нисам ни мање ни више срећан од Хашима Тачија, који се једном приликом сликао са овим великим хришћанином, државником и човеком, и похвалио се на друштвеним мрежама због тог чина.

Мене као обичног грађанина то никада неће запасти, али ми нико не може одузети право да поштујем Путина и жалим за СССР-ом, оном великом Југославијом и братством и јединством у које смо ми Албанци – католици веровали, али смо нажалост били у убедљивој мањини на Косову“, казао је Нокај новинару ИН4С.


Фото: ИН4С

И возачи албанске националности са косметским регистарским ознакама, такође нису били расположени да причају пред диктафонима и камерама, а неки међу њима су оштро негодовали и што сарадници ИН4С-а фотографишу њихове аутобусе у Сарајевској Улици, где су углавном били паркирани.


Фото: ИН4С

Ко ће још повући признање независности Косова, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин у Београду

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА