Најновије

ДРЕЦУН УПОЗОРАВА: Брисање граница са Албанијом води ка анексији Космета

Брисање граница између Албаније и КиМ су кораци који воде ка анексији дела наше територије од стране Албаније и стављање пред свршен чин међународне заједнице, посебно оног дела који подржава Србију, изјавио је председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун.

Дрецун (Фото: Јутјуб)

- Ово је практичан корак који указује да они желе да целу међународну заједницу ставе пред свршен чин - ево, ми корак по корак стварамо ’Велику Албанију‘, а нико на то не реагује, значи да то није велики проблем... а у ствари када се кумулативно саберу њихови потези, доћи ћемо до тога да једнога дана кажу: Па о чему ми више да разговарамо! Ево, ''Велика Албанија'' постоји" - рекао је Дрецун за Спутњик.

Он је навео да се и сада, кад год се разговара са Албанцима из Приштине, разговара заправо и са Тираном јер они, додао је, не раде ништа без знања Тиране, као што то не раде ни представници Албанаца на југу централне Србије.

- Све ово су кораци који воде ка анексији дела наше територије од стране Албаније и стављања међународне заједнице пред свршен чин, посебно оног дела који подржава Србију. Ту не може ништа да се уради јер они, упркос Резолуцији 1244 и међународном праву, стварају јединствену територију - рекао је Дрецун.

Како је истакао, они који би то требало да спрече и који то могу, очигледно неће.

- То су оне државе које имају највећи утицај. УН би морале да прекину такво понашање, тим више што Резолуција 1244 не предвиђа никакву промену међународно признатих граница. Дакле УН су те које би требало да нас заштите од оваквих ствари зато што има имају Кфор, који би требало да спречи ово. Међутим, они то не раде - рекао је Дрецун.

Он сматра да су УН паралисане, због подела међу сталним чланицама Савета безбедности, јер страна која подржава Приштину то неће да уради, а Србија нема начина да то сама спречи.

Дрецун је истакао да ће Србија све учинити на дипломатском плану да укаже на ову опасност и да неће прихватити политику свршеног цина, "али практично не може да поништи њихове одлуке".

Зато је, оцењује Дрецун, најбољи начин и одбрана од таквих једностраних потеза Приштине да се наставе разговори и да се постигне решење за коначни статус за тај део наше територије.

- У супротном ћемо имати ситуацију да ће се то уједињење прогласити, што значи да би границе Албаније и Србије биле на Јарињу и Мердару - упозорио је Дрецун.

Рат између Америке и Русије ће се десити ускоро, уколико се САД не заустави. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА