Најновије

ЕВО КО ТУРЦИМА У СИРИЈИ НАЈВИШЕ МРСИ КОНЦЕ! Бивши савезници им заболи не нож, већ сабљу у леђа! Проглашена општа мобилизација! (ВИДЕО)

Ситуација у западном Алепу се интензивно захуктала током последња 24 сата, пошто су трупе Хаџат Тахрир ал-Шама освојиле велике области од својих бивших савезника.

Тенк џихадиста Хаџат Тахрир ал Шама (Фото: Southfront)

Према извештајима из северозападне Сирије, Хаџат Тахрир ал-Шам није само заузео стратешки град Дарт Иза, већ је такође заузео неколико подручја око тог побуњеничког упоришта у Алепу.
Осим што је освојио велику територију, Хаџат Тахрир ал-Шам је такође убио и ранио десетине бораца Харакат Ноуридин Ал-Зинкија и њихових савезника.

Хаџат Тахрир ал-Шам је чак проширио своју битку на кључни град Саракиб, који се налази у североисточном делу Идлиба.

Џихадистичка група покушава да нанесе што већи ударац побуњеничкој групи коју подржавају Турци, како би осветили своје пале другове које су убили припадници Харакат Ноуридин ал-Зинкија прошлог викенда.

Национални ослободилачки фронт (НЛФ), ког подржава Турска, објавио је општи позив за мобилизацију свим расположивим јединицама у северозападној Сирији након што је изгубио значајну територију од Хаџат Тахрир ал-Шама у западном Алепу.

Национални ослободилачки фронт (НЛФ) жели да покрене велики контранапад како би поново преузео све градове и села која су изгубили од Хаџат Тахрир ал-Шама у последњих 24 сата.
Међу изгубљеним градовима и селима налазило се главно упориште Националног ослободилачког фронта на западу Алепа, Дарт Иза, који се налази одмах поред главног града покрајине.

Дарт Иза је првенствено био под контролом Харакат Ноуридин Ал-Зинкија, али након што су их оптужили за убиство пет бораца Хаџат Тахрир ал-Шама у граду, они су били под тешким нападом.

Велико крвопролиће на Еуфрату. Нови напад и покољ Исламске државе. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руске снаге су поново започеле акције бомбардовања џихадиста у Идлибу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА