Најновије

ПРОПАЛА ПОСЛЕДЊА ШАНСА ЗА ЗАГРЕБ: Хрватска остаје без Ф-16?

Амерички портал "Аксиос" објавио је да је пропала последња шанса за продају израелских борбених авиона Ф16 Барак Хрватској.

Ф-16 (Фото: Pixabay)

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху је, наиме, покушао на састанку у Бразилу да још једном преговара са америчким државним секретаром Мајком Помпеом, али они нису успели да се договоре, преноси "Net.hr".

Тако је пропао посао вредан 500 милиона долара.

Хрватски премијер Андреј Пленковић раније је ове недеље је рекао да чека расплет преговора између Помпеа и Нетанијахуа и запретио раскидом уговора ако Израел и САД не реше спор. 

Тема продаје борбених авиона Хрватској једина је око које двојица званичника нису могла да се договоре, рекао је неименовани израелски званичник, додајући да је цела ствар "запела у дубокој бирократији".

Портал подсећа да администрација америчког председника Доналда Трампа не допушта Израелу да Хрватској прода 12 Ф-16 борбених авиона која су надограђена модернијом израелском технологијом.

Захтевају да Израел авионе врати у оригинално стање пре него што их пошаље у Хрватску, док хрватска влада захтева "израелску верзију", иначе ће уговор раскинути.

Какву диверзију је извела украјинска војска, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Америчка блокада за Хрватску

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА