Најновије

ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАЈТЕ: Подсећање на седмогодишњу крваву Битку за Дамаск 2011-2018! (ВИДЕО/МАПА)

На јутјуб каналу под именом Ollie Bye објављен је готово три минута дуг видео са мапом која веродостојно приказује седмогодишњу битку за Дамаск и његову околину.

Битка за Дамаск (Фото: Јутјуб)

Као што је приказано у кратком видеу, битка је почела са великим успехом за исламске побуњенике, на челу са Џаиш ал-Исламом, са контролом над целим регионом Источне Гуте који је пао у руке опозиције. Међутим, исламистички побуњенички напредак је потом заустављен до краја 2013. године, када је Сиријска арапска војска (САА), заједно са Хезболахом, вратила већи део западних области планинског подручја Каламун.

Овај напредак у западном Каламуну је касније отворио пут сиријској војсци и Хезболаху да поново преузму историјски хришћански град Малоулу и кључни град Ал-Малиху у региону источне Гуте. Сиријска војска и Хезболах су 2015. покренули другу заједничку велику офанзиву на планинама и брдима Каламуна и Источне Гуте; То је касније отворило пут за њихову последњу операцију и победу у Дамаску 2018. године.

Турска војска креће у офанзиву на северу Сирије. Погледајте ОВДЕ детаље око почетка операција.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Подсетимо се тешких сукоба сиријске војске са џихадистима Исламске државе и побуњеницима у јужном Дамаску и кампу Јармук.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА