Најновије

ИЗБОРИ НА ПРОЛЕЋЕ: Мали за премијера?

Републички избори могли би да буду одржани већ последње недеље марта, а други датум који се помиње је 14. април, пише "Блиц".

Синиша Мали (Фото: Јутјуб)

Лист наводи да се у владајућој коалицији изнова прича о изборима и да је засад у оптицају неколико могућих датума и варијанти за излазак на биралишта.

Наводи се да, уколико се гласа 31. марта, то значи да избори морају да буду расписани већ у фебруару и у том случају то би били превремени парламентарни избори, а да би и за 14. април избори морали да буду расписани најмање 45 дана раније.

"Блиц" пише да наводе о скорашњим изборима прати и тврдња да председник Србије Александар Вучић још није дефинитивно преломио да ли се излази ускоро на биралишта. Напомиње се да се отуда оставља простор и за нешто каснији датум, а то је да избори буду расписани 31. марта, а да на гласање грађани иду у првој половини маја.

Овај дневник наводи да, када је реч о променама у састану Владе, за коју је сасвим сигурно да ће главна странка и надаље бити Српска напредна странка (СНС), као најизгледнија промена се помиње место премијера.

Према информацијама "Блица", уколико садашња премијерка Ана Брнабић буде ипак на другој позицији у власти, према садашњем стању ствари, највише шанси да је наследи на функцији имао Синиша Мали, некадашњи градоначелник Београда, који је сада министар финансија.

Да ли Томини људи руше Вучића, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чему избори?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА