Најновије

Санда Рашковић Ивић: Нисмо толико блесави да идемо на Вучићеву "кланицу" (ВИДЕО)

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је у Новом дану да би расписивање ванредних парламентарних избора представљало "куповину времена" актуелне власти и додала да на изборе, 31. марта или 14. априла који се помињу у појединим медијима, Савез за Србију неће изаћи јер је то, како каже, бесмислено под тренутним условима.

„Служи (Александру) Вучићу само за куповину времена и да сакрије да је његова косовска политика потпуно пропала“, рекла је она.

Додала је да је опозиција спремна на заједнички наступ.

„Али нисмо толико блесави да идемо ‘кланицу’ под оваквим условима јер то нису избори, то је буквално ‘кланица’. Ако имате ‘окупацију’ електронских медија са националном фреквенцијом, мејнстрим листова, таблоида, ако имате државне ресурсе које користите, онда немате никакве шансе“, сматра Санда Рашковић Ивић.

Кад је реч о изборним условима, Рашковић Ивић истиче да пре свега треба средити изборне спискове, али и „ослобађање медија“ – покренути дебатне емисије о разним темама.

Она сматра да је неопходно имати и период „деконтаминације медија“ и под ослобађањем медија не подразумева рецимо, како каже, месец дана отварања медија за опозицију.

Она каже да би у „нормалној држави било нормално да власт и опозиција разговарају о изборним условима“ и додаје да би ишла на разговор ако би председник Вучић упутио позив.

„Наравно да бих ишла, ја сам увек за то да разговарамо о томе како да побољшамо услове живота и услове рада у земљи јер је она припада свима и свако треба да добије део права да каже оно што мисли и како види Србију сутра“, каже она.

Потпредседница Народне странке каже да је о евентуалном бојкоту ванредних избора разговарала и са колегама из опозиције који не припадају Савезу за Србију.

„Они су су расположени да се бојкотује, али све зависи од тога како ће се њихови лидери поставити око тога“, рекла је она.

Одговарајући на питање о захтевима са протеста „Један од пет милиона“ који су упућени опозицији, Рашковић Ивић је сматра да би прелазна влада, лустрација, закон о пореклу имовине и план од 30 тачака Савеза за Србију, требало да буду довољне гаранције учесницима протеста.

„Ако смо ми спремни да то потпишемо у виду неког уговора онда је то гаранција. Све се претвара у једну глумачку представу која иде, шета се сваке суботе“, каже она.

Коментаришући изјаву глумца Бранислава Трифуновића да би опозиција била извиждана на протесту, Рашковић Ивић је рекла да јако цени његов напор, али да „није у реду да се он поставља као морална вертикала“.

Наглашава да је неопходно да протести добију јасан политички профил јер у супротном постају „готово анархична глумачка представа“.

„Што каже народ – или хоп или троп у неком тренутку. И бојим се да ће бити троп ако се протести наставе овако“, истиче она.

Према њеним речима, једино народ са јасном политиком, политичарима и странкама може да изнедри промене које је демократске.

„Он је и почео као политички протест, као реакција на пребијање Борка Стефановића. И онда сад одједном имате само глумце или новинаре који говоре, или неке личности које су иначе сви били у председништву Покрету слободних грађана. Тако да није баш да нико није политичар. Мислим да то не треба да се претвара у протест против опозиције и против власти“, закључила је Санда Рашковић Ивић.

Kњиге “Евроазијски пакет” можете купити са великим попустом ОВДЕ. Валст крије информације, терористи убили 126 специјалаца, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА