Најновије

МАРКОВИЋ: Вучић је искористио Путина! Једног дана Запад ће одустати од њега!

"На дан Путиновог доласка изгледа нико није изашао из своје куће, у шта укључујем и себе. Ми, Београђани, или људи који нису били на том митингу, смо се осећали помало као под неком врстом окупације, као у ситуацији да владају нерегуларни животни услови, да је боље седети код куће, јер је опасно бити напољу", каже за режисер, професор на Факултету драмских уметности у Београду и писац, Горан Марковић.  

Горан Марковић (Фото: Јутјуб)

- Мислим да је у целој тој ствари најискренији био сам Путин који је покушавао да се некако извуче из те ситуације у коју га је гурао Вучић и друштво. Покушавао је да избегне да буде искоришћен за њихове унутрашње потребе, али изгледа да није успео - сматра Марковић.

Аутор култних филмова "Мајстори, мајстори", "Специјално васпитање" и "Вариола Вера" каже да се у Србији "здушно ради на тоталној поларизацији друштва, на подели друштва на две стране".

- На једној једној страни су они који су поткупљени или који су индоктринирани, они који имају од тога користи, у шта спада и велики број криминалаца и корумпираних људи, корумпираних на свим нивоима, од судства до управа у позориштима. Та група се конфронтира другој групи људи који све то нису и који на неки начин покушавају да буду другачији. Једино што та друга група људи све мање има начина да преживи све ово.

Сви знамо да се запошљавају једино припадници владајуће странке, да имати хлеба значи бити члан Српске напредне странке (СНС). Једноставно, за младе људе који су отворени према животу и нема много шансе, осим да се учлане - каже Марковић.

- Пропагандна машина данашњег режима прави од својих неистомишљеника тешке непријатеље и противнике, сатанизује их, како се то каже, тако да ови људи су заправо сатерани у ћошак. Та ситуација, да једна група има права да живи, а друга група да нема права да живи, је врло гадна и мислим да то неће проћи тек тако - додаје он.

- Бојим се да никакви избори неће оборити ову власт, зато што апсолутно контролише све. Прво преко 90 посто контролисаних медија, затим преко врло сумњивих пребројавања гласова, преко бирачких спискова, који су такође крајње сумњиви. Они неће дозволити да оду са власти путем избора.

Мислим да је јако добра одлука, ако је одлука опозиције, или људи који су против ове власти, да се бојкотују избори. Нека они буду 100 посто у Скупштини, па ћемо да видимо шта ће да се деси. То би била једна заиста бизарна ситуација усред Европе. Тога није било чак ни у Албанији за време Енвера Хоџе.

Једног тренутка мислим да Запад који подржава Вучића мора да одустану од њега, да види шта је направио од једне земље. Ипак се ми налазимо у Европи, ми нисмо Азија нити Африка и не верујем да ће Европа дозволити да ми потпуно постанемо нека џунгла - закључује Марковић.

СНС добила на поклон просторије вредности 1,3 милиона евра! По Закону треба да им буду одузете! СНС ћути… Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Радио Слободна Европа
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Марковић: Протести осветлили годину, постоји језгро које ће се супроставити.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА