Најновије

Даске које живот значе: Обреновац добија своје позориште!

Давне 1859. године, Обреновац је добио име указом кнеза Милоша, а 2019. године, отвориће своје прво позориште. Према речима директора ЈП СКЦ „Обреновац“ Ивана Јегоровића ,у наредних месец дана почеће са радом „Обреновачко позориште“.

Фото-Промо

„У времену када нам је култура насушна потреба, ми смо се одлучили да покренемо "Обреновачко позориште". Град који име Обреновац носи тачно 160 година, одавно је заслужио да има један прави и професионални театар. До сада смо били базирани на довођењу представа и откупом истих, али нас је 2018. година научила да можемо и сами произвести и направити квалитетан позоришни програм. На основу тога смо се и одлучили за овај велики корак“.- рекао је Јегоровић.

Позориште ће много значити свим љубитељима позоришне уметности, како локалним и школованим позоришним радницима, да раде у свом граду, тако и свима који би да уживају у представама и ведетама српског глумишта.

Сам почетак и отварање позоришта резервисано је за представу "Без поговора" по тексту Харолда Пинтера, у режији Виде Огњеновић. Главне улоге тумаче Огњен Дрењанин и Предраг Дамњановић

"Ово је заиста сјајна ствар за Обреновац, јако ми је драго да се нисмо зауставили само на одлично урађеној представи за децу "Маза и Луња" већ што ћемо имати прилику да озбиљно радимо у нашем граду. Част нам је што се баш са нашом представом и покреће позориште, а публици остаје једино да ужива у представама које следе током ове године.- казао је Дамњановић, који тумачи лик Бена у представи.

Извор:Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА