Најновије

ПУТИН ПРОРОЧКИ ОБЈАСНИО ШТА СЕ СПРЕМА: Уколико Американци напусте Сирију... (ВИДЕО)

САД су изненада објавиле повлачење својих трупа из Сирије крајем 2018. године, након што је председник Доналд Трамп објавио да су снаге Исламске државе елиминисане у земљи.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Руски председник Владимир Путин изјавио је да ако САД примене свој план да се повуку из Сирије, то може позитивно утицати на стабилност у североисточној Сирији.

- Ако се заиста предузму такви кораци, то ће бити позитивна промена. Она ће помоћи стабилизацији ситуације у овом проблематичном региону сиријске државе, који је тренутно под контролом курдских снага - рекао је Путин.

Путин је рекао да Русија подржава напоре Дамаска да успостави дијалог са представницима курдског народа током америчког повлачења. Његов турски колега, Реџеп Тајип Ердоган, додао је да је кључно спречити стварање вакуума моћи у региону након што се амерички војници повуку.

Вашингтон је најавио повлачење својих трупа стационираних у Сирији у року од три месеца средином децембра 2018. године. Амерички председник Доналд Трамп је рекао да су америчке трупе елиминисале Исламску државу и да се сада могу вратити кући.

Међутим, њихово повлачење изазвало је забринутост да би Турска могла напасти америчке савезнике Курде, посебно након што је Анкара најавила нову војну операцију у Сирији убрзо након што је Бела кућа најавила повлачење америчких војника. Ердоган је уверио да ће турске снаге циљати само терористе, укључујући Курде који су укључени у рад Радничке партије Курдистана (ПКК), коју Анкара сматра терористичком организацијом.

Венецуела је пред грађанским ратом. Погледајте ОВДЕ шта се тренутно дешава у овој јужноамеричкој држави.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дана 17. јануара Путин је посетио Београд, а вест су пренели највећи светски медији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА