Најновије

ВЕНЕЦУЕЛА ПРЕД ГРАЂАНСКИМ РАТОМ! У току је свргавање с власти Николаса Мадура! Трамп подржао Хуана Гуаида! (ВИДЕО)

Раније ове седмице, Народна скупштина Венецуеле усвојила је изјаву у којој се каже да је Мадуро узурпирао власт и да ће све одлуке које он донесе и извршна тела бити неважеће. Мадуро је одговорио да ће сматрати да је Народна скупштина одговорна за изругивање уставности земље.

Хуан Гуаидо (Фото: Јутјуб)

Хуан Гуаидо, председник обесправљене Народне скупштине, положио је заклетву као привремени председник Венецуеле. Пре церемоније, Гуаидо је потврдио да су се 4 од 23 државе Венецуеле придружиле протестима против владе.

- Баринас, Арагуа, Боливар и Нуева Еспарта данас су се пробудили једним гласом, устали и подржали своју легитимну Народну скупштину - написао је он на Твитеру.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да Вашингтон препознаје Гуаида као легитимног шефа јужноамеричке земље.

- И даље сматрамо да је нелегитимни Мадуров режим директно одговоран за све претње које могу угрозити безбедност венецуеланског народа - додао је Трамп.

Шеф Организације америчких држава, која обухвата 35 земаља Северне и Јужне Америке, такође је признао Гуаида за председника Венецуеле.

Вест долази усред протеста против Мадура, који је избио у Венецуели у уторак, а најмање четири особе су погинуле, а десетине рањено током демонстрација. Касније је потпредседник САД Мајк Пенс поручио венецуеланском народу у видео поруци да америчка влада подржава позив Гуаида за транзицију власти.

Снажна експлозија одјекнула код америчког конзулата у Женеви. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хуан Гуаидо прогласио себе новим председником Венецуеле

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА