Најновије

ВОЈСКА ВЕНЕЦУЕЛЕ СПРЕМНА ДА БРАНИ УСТАВ И СУВЕРЕНИТЕТ: Оружане снаге на страни легитимног председника Николаса Мадура (ВИДЕО)

Министар одбране Венецуеле Владимир Падрино изјавио је у среду да ће војска ове земље наставити да брани устав Венецуеле и национални суверенитет и да неће прихватити "наметнутог председника".

Војска Венецуеле (Фото: Јутјуб)

Без изричитог именовања опозиционог лидера Хуана Гуаидоа, Падрино је саопштио стотинама хиљада својих следбеника на Твитеру да док очај и нетолеранција и даље угрожавају мир земље, војска неће прихватити председника наметнутог у сенци мрачних интереса и самопроглашених ван закона. Он је додао да ће војници бранити устав и бити гарант националног суверенитета.

Падринове изјаве уследиле су након што је амерички председник Доналд Трамп претходно објавио да су САД признале Гуаида за привременог председника земље након што се 35-годишњи политичар прогласио председником након што је положио властиту заклетву.

Председник Венецуеле Николас Мадуро касније је оштро критиковао тај корак, тврдећи да влада САД покушава да изврши државни удар. Мадуро је од тада прекинуо дипломатске и политичке односе са САД, дајући америчким дипломатама 72 сата да напусте земљу. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Снимци на друштвеним медијима показују да се канистери сузавца бацају на гомилу демонстраната у главном граду. Бројке показују да су четири особе страдале у протестима од када се Гуаидо прогласио за привременог председника земље.

Парагвај, Аргентина, Канада, Гватемала и Перу су од тада признале Гуаида за привременог председника након потеза САД. 

Николас Мадуро спреман да протера све америчке дипломате из Венецуеле. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војска Венецуеле бацала сузавац на демонстранте

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА