Најновије

ВУЧИЋ О КОСМЕТУ: Приштина ће повући таксе, али смо платили високу цену! Нема ништа од уједињења Митровице!

Приштина ће пре или касније повући таксе на КиМ за робу из централне Србије, изјавио је председник Србије Александар Вучић, али и нагласио да је то Србију много коштало.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

На питање новинара да проментарише то што је Авни Арифи, шеф кабинета Рамуша Харадинаја, рекао да би влада у Приштини могла да привремено суспендује таксе на српску робу, Вучић је у изјави за РТС приметио да ће се то догодити пре или касније.

- Да ли ће они да укину, суспендују или ће неки други модус да пронађу, сасвим је свеједно. Нанели су нам огромну штету и огромну тензију донели. Рекао сам да ће се догодити то повлачење и догодиће се. Свеједно, ми смо смо високу цену платили - нагласио је Вучић.

Каже, међутим, и да нам нико то неће надокнадити, ни Приштина, ни ЕУ, нити било ко други.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је, поводом захтева албанских одборника за уједињењем северног и јужног дела Косовске Митровице и подршке коју им је дао косовски председник Хашим Тачи, да се то неће догодити. Он је из Давоса, где учествује на Светском економском форуму, рекао да не разуме "ни шта раде Тачи, ни (Рамуш) Харадинај".

- Једино што поводом тога могу да поручим Србима на Косову и Метохији јесте да се то неће догодити и да ће Србија бити уз њих - рекао је Вучић.

Председник тзв. Косова Хашим Тачи подржао је захтев одборника општине Јужна Митровица за уједињење два дела града у једну општину. Он је на Фејсбуку написао да се срео са градоначелником Јужне Митровице Агимом Бахтиријем и написао да су грађани Митровице "рекли своју реч".

- Сада су на реду да делују институције, Влада, Скупштина и председништво - написао је Тачи.

На поједине коментаре у земљи да није он тај који треба да говори о слободи медија у Давосу, председник Србије Александар Вучић каже да то говоре они који се наводно боре за слободу изражавања, али, кад је он у питању, не би да поштују правило друге стране.

За њих, каже, нема правила "друге стране", већ само - да се "скине глава" Вучићу.

А поводом оцена, какву је изнео и некадашњи председник Србије Борис Тадић, да слобода медија за време бивше власти не може да се пореди са стањем какво је данас, Вучић каже да је сагласан с таквим оценама:

- И ја мислим да не може, и то је све сто могу да кажем о Тадићу. Ја нисам сменио ниједног уредника за разлику од њега, који је ноћне авионе слао да би их смењивао. Ја нисам довео ниједног новинара на РТС, а они су све своје поставили и даље су на функцији. Па ко вам је уредник најважнијег програма на РТС-у? Дајте људи, немојте да причамо о тим стварима. Није ни важно. Нећу да одговарам Борису Тадићу. Он је велики лидер и много важан човек и много је вредан био, не могу да вам кажем колико је марљиво радио на дневном нивоу - рекао је Вучић.

Кад је реч о примедбама што је баш он говорио о медијима у Давосу, рекао је:

- Видео сам да су причали да немам права да говорим, да је страшно што сам говорио. Ви, који се борите за људска права, за право на слободу изражавања, говора, уплашили сте се мојих речи, или бисте да се не примењује оно основно начело демократије, људскости ако хоћете, ''дај да чујем и другу страну'' – рекао је Вучић.

Како каже, они мисле да нема друге стране и да постоји само њихова осуда.

- Мислите да постоји само ваша осуда, “скините главу том Вучићу, том зликовцу, па што да га чујемо, немамо ми шта да га чујемо” ...Али, није ми то проблем - рекао је Вучић.

Он додаје да постоје озбиљни и објективни људи који ће ускоро у складу са својом савешћу да примете промене и по тим питањима.

- Врло сам озбиљан да се наша земља и у тој области прикаже у најбољем могућем светлу - истакао је председник.

Ко ће стати на чело ПСГ-а, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић на Светском економском форуму у Давосу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА