Најновије

ИЗ РУСИЈЕ СТИГЛО ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Приказана ударна беспилотна летелица С-70 „Охотник“

Ово је први пут да се руска беспилотна летелица С-70 „Охотник“ појављује у медијима. Ваздушна летелица на себи има специјалне сензоре који су распоређени по њеном корпусу који је направљен у форми „летеће крило“. Недавно је речено да ће ова летелица ускоро бити приказана широј јавности, као и да су току последње припреме за њен први званични лет.

Илустрација (Фото: karpenko.ru)

„Охотник“ се ради у кооперацији компанија “Сухој” и “МиГ”. Процене су да ће летелица достизати масу од 20 тона, што је дупло више од тактичког ловца четврте генерације МиГ-29. Његова крстарећа брзина лета ће бити подзвучна (до 1,000 км/ч), док ће његов максимални долет износити 3,500км. Летелица ће моћи да се попне на висину од 10,500 метара. Одатле ће високо-прецизним оружјем моћи да уништава непријатељске копнене циљеве и врши операције ваздушног извиђања.

Летелица ће бити направљена по технологији која ће му обезбедити малу радарску рефлективност-видљивост. Убојно наоружање ће да носи у унутрашњим борбеним спремницима, слично као код ловаца 5.генерације. Корпус беспилотног апарата ће бити направљен од композитних материјала. Према руским изворима летелица се налази у завршној фази тестирања, где се довршава завршни процес интеграције електронских компоненти и њеног коначног калибрисања.

Руски експерти забринути јер је "Панцир-С" на скенеру. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА