Најновије

Још 144 професора из Србије подржало грађанске протесте!

Још 144 професора и наставника Универзитета у Београду, Универзитета уметности у Београду, универзитета у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу подржало је данас грађанске протесте који се одржавају већ недељама у многим градовима земље.

Протест "1 од 5 милиона" у Београду (Фото: Јутјуб)

Проглас преносимо у целости:

Ми, долепотписани наставници и сарадници Универзитета у Београду, Универзитета уметности у Београду, Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Нишу и Универзитета у Крагујевцу,

придружујемо се колегама са Филозофског факултета, Факултета политичких наука и Правног факултета Универзитета у Београду и подржавамо грађанске протесте који се шире по Србији.

У име професије и наше моралне обавезе према студентима да негујемо слободно мишљење, слободно изражавање, право на истинито информисање, културу дијалога, да се залажемо за владавину права – све оно што подразумева фундаменталне цивилизацијске вредности и уважавање различитости – дужни смо да дигнемо свој глас, у уверењу да грађани Србије заслужују боље од онога што им нуди ова власт.

Сматрамо неопходним да у овом тренутку подржимо све видове отпора аутократском режиму, који злоупотребљава оруђа власти и продубљује друштвене разлике угрожавајући социјалну сигурност свих грађанки и грађана. Актуелне протесте видимо као израз грађанске непослушности који за циљ има структурну промену система власти и демократизацију друштва.

Позивамо часне колеге редовне професоре, ванредне професоре, доценте, асистенте и сараднике свих универзитета из Србије да се придруже својом подршком грађанима Србије.

Наша мисија је јавна, ми имамо обавезу да заштитимо јавни интерес, ми припадамо свима, ми припадамо друштву. 

Погледајте ОВДЕ списак професора који су подржали грађанске протесте у Србији.

Сутра је састанак опозиције. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: danas. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обраћање Бранислава Трифуновића и Николе Које Београђанима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА