Најновије

ПУТИН РАЗГОВАРАО СА МАДУРОМ: Ево шта му је рекао!

Руски председник Владимир Путин пренео је у телефонском разговору председнику Венецуеле Николасу Мадуру подршку и рекао да Русија сматра да се до решења кризе у тој земљи може доћи само "мирним дијалогом", саопштено је данас из прес службе Кремља.

Владимир Путин (Фото: Кремлин)

Председник Путин је говорио у прилог потрази за решењима у оквиру Уставног оквира, додајући да је једино тако могуће превазићи поделе у венецуеланском друштву, као и да свако "деструктивно мешање са стране грубо крши темељне норме међународног права", преноси ТАСС.

Председник Мадуро је у разговору изнео своје оцене последњих догађања у Венецуели и захвалио Владимиру Путину на принципијалном ставу Русије и на објективном извештавању руских медија о овим догађајима.

Након што се Хуан Гуаидо, председник парламента Венецуеле, једине институције под контролом опозиције у земљи, на протестима прогласио за "прелазног председника" земље, а амерички председник Доналд Трамп га признао као законитог председника, дошло је до подела на међународној сцени.

Како су агенције известиле, његов потез наишао је првенствено на подршку САД, а затим и Канаде, Бразила, Аргентине, Колумбије, Чилеа, Перуа, Парагваја, Гватемале, Костарике и Албаније.

Кремљ осуђује покушај узурпирања врховне власти у Венецуели, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков. Прочитајте ОВДЕ још детаља.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин је пре неколико месеци одговарао на питање да ли Мадуро треба да оде.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА