Најновије

СТОТИНЕ КУРДА УЛЕТЕЛО У ТУРСКУ ВОЈНУ БАЗУ! Похватали турске војнике и специјалце, а онда су... (ФОТО/ВИДЕО)

Стотине курдских демонстраната упало је у базу турске војске у близини града Дахук на северу Ирака као одговор на турски ваздушни напад у којем су убијена два курдска цивила пре два дана.

Курди упадају у турску војну базу на северу Ирака (Фото: Јутјуб)

Према курдској телевизији НРТ, турски војници отворили су ватру на демонстранте убивши најмање једног и ранивши још много њих. Међутим, демонстранти су успели да упадну у базу и том приликом су је запалили. На друштвеним мрежама објављене су фотографије демонстраната који пале и узимају тешко оружје турске војске. Већину турских војника који су били у бази су заробили. Касније су их наводно предали локалним снагама Пешмерга. Два агента Турске националне обавештајне организације, познатије као МИТ, повређени су док су покушавали да се одупру демонстрантима.

- Турски ратни авиони тренутно лете изнад тог подручја - изјавио је новинар НРТ-а у Дахуку.

Турске ваздухопловне снаге (ТАФ) редовно врше ваздушне нападе на положаје Радничке партије Курдистана (ПКК) у северном делу Ирачког Курдистана. Међутим, у нападу 24. јануара убијена су два цивила, Бакхтијар Хасан и Зијад Хитути, док су били на излету у близини њиховог села, Џамки Туи, према информативној мрежи Рудав.

Такви напади на турске војне базе у северном Ираку до сада нису виђени. Ипак, не очекује се да ће ситуација ескалирати. Турска формално координира све своје војне акције унутар Ирака са федералном владом земље и владом региона Курдистана (КРГ).

Жестоки окршаји око Венецуеле на хитној седници Савета безбедности УН. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је изгледао упад Курда у турску војну базу на северу Ирака.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА