Најновије

ЕВРОПСКА УНИЈА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД УКИДАЊА ТАКСИ: Приштина се сад жали да их Србија минира на овај начин

Европска унија врши велики притисак на владу тзв. Косова да одмах укине таксе од 100 одсто према Србији како би дијалог Београда и Приштине могао да се настави, пишу албански медији.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Портпарол Европске уније Маја Коцијанчић рекла је за дневник Зери да очекује да таксе ускоро буду повучене и да две делегације коначно започну дијалог.

Већ два месеца, колико је прошло од увођења такси, Европска унија притиска Харадинајеву владу да одустане од њих, рекла је Коцијанчић.

Међутим, албанска страна се жали да ЕУ не чини исту ствар када је у питању дипломатска офанзива Србије која покушава да поништи што више признања независности које је тзв. Косово добило у међувремену, а за коју Приштина сматра да је некоректна и контрапродуктивна.

Коцијанчићева каже да очекује да Београд и Приштина уђу у процес нормализације међусобних односа коко би се створила атмосферу за скоро постизање договора око будућности региона.

Приштински медији истичу да је дијалог тренутно на чекању, јер Србија не жели да га започне док Приштина не укине таксе.

Како је новинарка изнервирала Вучића погледајте ОВДЕ.

Извор: kosovaonline.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервију са Харадинајем

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА