Најновије

ОТКРИВЕНО: Амери знали много о нападу у Москви, али ћутали...

Мутне радње...

Обавештајна служба САД није дала Русији све информације које је имала у вези са терористичким нападом у "Крокус ситију" код Москве, бојећи се да би на тај начин разоткрила своје "обавештајне изворе и методе", пише "Њујорк тајмс".

"Дан пре него што је америчка амбасада у Москви објавила упозорење за јавност о могућем нападу екстремиста на руску концертну дворану, локална ЦИА станица је руским званичницима доставила приватно упозорење, које је укључивало најмање још један додатни детаљ – да је у завери умешан огранак Исламске државе познат као ИСИС-К", наводи лист.

У тексту се даље наводи и да је "непријатељски однос Вашингтона и Москве спречио америчке званичнике да поделе било какве информације о завери осим оних које су биле неопходне". 

"Сједињене Државе последњих месеци помно прате активности ИСИС-К. Током мониторинга, који је укључивао електронско пресретање, доушнике и друга средства, амерички оперативци су прикупили поприлично конкретне информације о заверама у Москви", објаснили су неименовани званичници за лист.

Подсетимо, убрзо након напада, и не дочекавши резултате истраге, Американци су саопштили да су напад извели припадници Исламске државе. Последњих дана, директор ФСБ-а је рекао да је информација коју је Москва добила од Вашингтона о терористичком нападу била општег карактера, односно, да није било прецизнијих података.

Руска страна је потом саопштила да иза напада, који су спровели радикални исламисти, стоје Кијев, Вашингтон и Лондон.

Јавност је упозорена да и даље постоји претња од нових терористичких напада.

Прочитајте ОВДЕ шта је Дачић рекао о седници СБ УН 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА