Најновије

Мирољуб иде "под мач", прети му оволико година робије због тешког кривичног дела

Више јавно тужилаштво у Лесковцу покренуло је предистражни поступак против Мирољуба Петровића, надрилекара и лажног професора, како би се установило да ли се бавио надрилекарством.

Мирољуб Петровић (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, постоје индиције да је Мирољу Петровић починио тешко кривично дело против здравља људи, за шта му прети до 12 година затвора.

- За овакву врсту кривичних дела, уколико истрага покаже да је услед бављења надрилекарством наступила смрт, прописане казне су од две до 12 година затвора - рекао је прошле недеље Предраг Миловановић, тужилац из Удружења судија и тужилаца Србије, коме смо представили чињенице из овог случаја.

Подсећамо, Мирољуб Петровић, познат по својим шарлатанским ставовима, убеђује људе оболеле од тумора да не иду лекару, већ у његов центар, где им дебело наплаћује "лечење". То је, најпре, тврдила Биљана Јовановић (32), чији је рођени брат Славчо Петров (31) преминуо 7. јануара након што су слепо веровали у речи Мирољуба Петровића.

Сличан случај догодио се и с Маријаном Батовцем, који је, када је оболео од рака панкреаса, спас покушао да нађе верујући Мирољубу Петровићу. И њему је Петровић продавао тинктуре, убеђујући га да не иде код лекара, називајући нутриционисту "полупаним" и тврдећи да снимања медицинским апаратима "призивају демоне". Такође, и њему је нудио да дође у његов Центар код Лесковца. И Батовац је после таквог "лечења" преминуо.

Инструктори Спецназа са легендарном “Мосинком” обучавају сиријске снајперисте. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА