Најновије

НАЈПОУЗДАНИЈЕ И НАЈПРЕЦИЗНИЈЕ ОРУЖЈЕ НА СВЕТУ: Инструктори Спецназа са легендарном “Мосинком” обучавају сиријске снајперисте (ФОТО)

Група руских инструктора интензивно обучава локалне милиције које се налазе под контролом Дамаска, на северу Сирије. У првом реду је присутан рад на унапређењу тактике у борби, као и осталим елементима као што су начини и методе помоћи погођеном саборцу и његовом безбедном извлачењу из непосредног ватреног контакта.

Спецназ (Фото: РИА)

На једној од фотографија која је настала у обучном кампу у рејону Алепа, реализовала се обука у гађању снајперском пушком. Интересатно је истаћи да је основно наоружање за обуку нових снајпериста прослављена совјетска пушка Мосин-Наган (“Мосинка”) у калибру  7,62х54мм.

Током свог дугог рока службе, показала се као једно од најпоузданијих и најпрецизнијих оружја у свету. Захваљујући овим квалитетима, руска војска је са “Мосинком” прегрмела и Први (1914-1918) и Други светски рат (1941-1945), односно „Велики отаџбински рат“, како га називају у Русији.

Поред свега наведеног, „Мосинка“ је постала једна од најмасовније произвођених пушака икада. Направљено је преко 37 милиона примерака. Неки од њих се прилично лако могу купити и на данашњим тржиштима, по прихватљивој цени од 200 долара. Са друге стране се неки примерци могу пронаћи и у актуелним војним сукобима на Блиском истоку. Тако су јединице за специјалне операције руске армије заплениле „Мосинке“ од џихадиста тзв. Исламске државе током борби у Сирији.

Руска војска поновила сиријски сценарио, трупе ушле у Венецуелу. Шта се дешава прочитајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА