Најновије

ВУЛЕТИЋ: Ишчланио сам се из ПСГ јер сматрам да није довољно само опсовати Вучића!

Ишчланио сам се из Покрета слободних грађана јер је превагнуо став да су нам јасни политички ставови небитни и да је довољно што јаче опсовати Вучића и тиме тражити подршку грађана, рекао је Зоран Вулетић, дојучерашњи члан Председништва ПСГ.

Зоран Вулетић (Фото: Јутјуб)

"У Покрету слободних грађана је поражена политика за коју сам се залагао и која је била темељ за стварање модерне европске Србије. Нажалост, јуче је превагнуо став да су нам јасни политички ставови небитни и да је довољно што јаче опсовати Вучића и тиме тражити подршку грађана. Зато сам се ишчланио из ПСГ-а", рекао је Вулетић.

Он додаје да је на скупштини већина изабрала председника политичке организације ПСГ као да бира главног глумца у Нушићевој представи.

Према речима нашег саговорника, поред њега, из Председништва ће, у наредних пар дана, отићи и Раде Вељановски, Милош Марковић, Снежана Тасов, Јене Маглаи, Радомир Ђинић, Зоран Хамовић, као и Радомир Ђунић и противкандидат Трифуновићу на изборима, Александар Оленик.

"Оставке ће дати и готово сви важни људи у новобеоградском одбору ПСГ, а очекујем да да ће такође отићи и вождовачки, звездарски, раковички, као и земунски одбор. Једино што вреди у организационом смислу, остаје палилулски одбор", закључио је Вулетић.

Чланови Покрета слободних грађана изабрали су на седници покрета глумца Сергеја Трифуновића за новог лидера. Трифуновић је са 60 одсто освојених гласова на изборној скупштини, која је трајала скоро шест сати, победио противкандидата правника Александра Оленика.Чланови ПСГ тајним гласањем изабрали су и два члана председништва Петра Милетића и Лидију Мартиновић.

ПСГ је основан у мају 2017. године, након што је Саша Јанковић на изборима за председника Србије био другопласирани са 16 одсто гласова. Тада је Јанковића подржала и Демократска странка.

У међувремену је дошло до иступања више истакнутих личности из покрета, а у децембру 2018. се из политићког живота и са чела ПСГ повукао Саша Јанковић. Образложење је било да не жели да, како је рекао, дели опозиционо јавно мњење, али је истакао да остаје члан ПСГ.

Вучић да има имало свести и савести, сам би поднео оставку! Онај који посегне за насиљем завршава на насилан начин, каже Чедомир Чупић.

Прочитајте ОВДЕ шта још каже у интервјуу.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА