Најновије

''ЦРНА ГОРА ЈЕ САТЕЛИТ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ'': Рамина изјава донекле логична

Изјава албанског премијера Едија Раме да ће ускоро доћи до укидање граница између Црне Горе и Албаније представља директну најаву реализације "великоалбанског пројекта" у којем ће Црна Гора бити албанска покрајина са Скадром као главним градом, упозорио је председник Демократске народне партије Милан Кнежевић.

Рама у ЦГ (Фото: Јутјуб)

- Уместо да се оштрим демантом огласе Мило Ђукановић и Душко Марковић и поруче како ће бранити сваки квадратни метар црногорских интереса, црногорска јавност је добила интервју Срђе Дармановића из којег је тешко закључити да ли је он албански или црногорски министар спољних послова - истакао је Кнежевић.

Критикујући Дармановићеве речи да Црна Гора никад неће бити српски или руски сателит, Кнежевић у саопштењу достављеном медијима оцењује да није ни било потребе да министар појашњава правце црногорске спољне политике, "јер су они видљиви и са тамне стране месеца, а то је да је Црна Гора одавно постала сателит пројекта велике Албаније".

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) додаје да је "Рамина изјава о укидању граница између Црне Горе и Албаније донекле и логична, јер је црногорски режим одавно укинуо границе кад је издаја националних интереса у питању".

- Ако томе додамо укидање граница између Црне Горе и Албаније за несметан шверц цигарета, наркотика и оружја, онда никог не треба да чуди што председник Албаније последњих неколико година прославља Дан албанске заставе у формално црногорским градовима који су одавно уцртани на мапи "велике Албаније" - констатује Кнежевић.

Он истовремено позива Мила Ђукановића, Душка Марковића и Срђана Дармановића да му одговоре на само три питања.

- Какву корист је Црна Гора имала од признања такозване државе Косово? Какву корист је Црна Гора имала од гласања за учлањење лажне државе Косово у УНЕСКО и Интерпол? И какву корист је Црна Гора имала након што је послала тројицу црногорских официра на Косово и Метохију? - дајући одмах и одговор: "Никакву".

Кнежевић примећује да се власт не оглашава о изјави Едија Раме да ће у 2019. години бити укинуте границе између Црне Горе и Албаније, уз опаску да кад би неко од српских политичара у Црној Гори изјавио како треба укинути границу између Црне Горе и Србије, "аутоматски би био ухапшен без скидања имунитета и по кратком поступку био осуђен на четрдесет година тешке робије".

- Међутим, кад то саопшти Еди Рама, а подржи режим и делови грађанске опозиције, који без икаквих услова седају за сто са Тачијем и Ђукановићем, онда је то европско достигнуће на којем треба градити грађански концепт државе у којој ће Срби бити институционална икебана - закључује Кнежевић.

Да ли је васељенски патријарх власт за СПЦ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Свечано дочекују '’брата Едија'’

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА