Најновије

ЈОШ ЈЕДНА ТУЖНА ВЕСТ: Преминуо Горан Реџепи, оснивач "Вампира" и "Фамилије" (ВИДЕО)

Горан Реџепи Геџа преминуо је у Београду. Био је један од оснивача и бубњар бендова "Вампири" и "Фамилија". Осим каријере у музици, остварио се и као продуцент бројних ТВ емисија, али и као велики еколошки борац. Са "Вампирима" је снимио три албума – "Рама-Лама-Динг-Донг", "Тачно у поноћ" и "Бе-Бе" и био у постави до првог распада, који се десио 1993. године.

Група Вампири (Фото: Јутјуб)

Након тога, 1994. године заједно са Дејаном Пејовићем Пејом, Дексијем, Александром Васом Васиљевићем и Александром Луком Лукићем (из бенда “У шкрипцу”) оснива бенд “Фамилија”, са којима исте године снима чувени албум Народно позориште.

Након распада “Фамилије”, снима свој соло албум под именом “Кад будем мршав и бео”, који је 2000. године изашао за ИТММ. Након тога, Геџа пева пратеће вокале на првом албуму бенда “Дибидус”, којима се касније придружује за бубњем, а био је и члан бенда “Пеја и змајево гнездо”.

Почетком 2000-их био је аутор емисије о екстремним спортовима на БК телевизији, а протеклих година много времена посветио је подизању свести о екологији и проблемима везаним за заштиту животне средине у Србији. Због тога је започео ТВ серијал “Рецyцле Бин Ецо Гуерилла”, у којем су обрађиване бројне еколошке теме. Био је један од аутора емисије “Погледај око себе”, која је емитована на телевизији Н1.

Напустио нас је и великан српског глумишта Марко Николић, познатији по улогама Карађорђа и Гиге Моравца. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вампири – Бебе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА