Најновије

АМЕРИЧКА ОБАВЕШТАЈНА АГЕНЦИЈА: Руси - највећи противник и у будућности, јер развија ново оружје а има и највећи....

Директор америчке Националне обавештајне агенције Данијел Коутс оцењује да ће Русија у будућности бити највећи војни противник Америке.

Калибар (Фото: Риа)

У наступу пред Америчким конгресом, он је рекао да ће Русија располагати са највећим војним потенцијалом од свих вероватних америчких противника.

"Сматрамо да ће Русија бити противник са највећим потенцијалом наоружања за масовно уништење, а уз то развија ново стратешко и нестратешко оружје", каже Коутс.

Руски председник Владимир Путин искористио је годишње обраћање у марту 2018. године да би јавно признао постојање неколико програма наоружања, укључујући и нову интерконтиненталну балистичку ракету, која је пројектована да заобилази системе противракетне одбране САД.

Реч је о интерконтиненталном надзвучном планеру, маневришућој ракети лансираној из ваздуха која је намењена за уништавање регионалних циљева.

Ту је и крстарећа ракета далеког домета са нуклеарним погоном, те интерконтинентална подводна нуклеарна средства, нагласио је шеф америчке Националне обавештајне агенције.

Он је поновио америчке оптужбе против Русије у вези са кршењем Споразума о уништавању ракета малог и средњег домета, што Русија демантује, преносе портали за војну аналитику.

"Москва, вероватно, сматра да нова ракета даје довољну војну предност како би оправдала ризик од кршења споразума", рекао је Коутс.

Прочитајте ОВДЕ све о изненадној војној вежби код Курска.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА