Најновије

МИЛОРАД ДОДИК: Сматрам Косово унутрашњим питањем Србије!

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик каже да поштује територијални интегритет Србије и да Косово види као унутрашње питање Србије.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Република Српска и ја ћемо пратити оно што је став Београда - поручио је Додик у Бриселу.

Милорад Додик је после састанка Председништва БиХ са комесаром Јоханесом Ханом и председницима Европске комисије и Европског савета Жан Клод Јункером и Доналдом Туском изјавио да се са европским званичницима поред европских интеграција БиХ реазговарало и о ситуацији у региону. 

- Република Српска и ја ћемо пратити оно што је став Београда. Поштујемо територијални интегритет Србије и сматрам да је Косово унутрашње питање Србије које она у дијалогу са Приштином треба да реши - изјавио је Додик. 

Председавајући Председништва нагласио је да је у питању његов лични став, а не заједнички став Председништва БиХ. Додик је навео да је у разговору са европским званичницима оцењено да је неопходно да сарадња у региону добије нову динамику. 

- Председништво БиХ је позвало све председнике из региона, сем представника Косова, да дођу у посету БиХ и разговарају о свим отвореним питањима - најавио је Милорад Додик у Бриселу. 

Трочлано Председништво БиХ завршило је своју прву званичу посету Бриселу. 

Током два дана чланови Председништва БиХ Милорад Додик, Жељко Комшић и Шефик Џаферовић састали су се са шефицом ЕУ дипломатије Федериком Могерини, комесаром за предговоре о Приступању Јоханесом Ханом и председницима Европске комисије и Европског савета Жан Клод Јункером и Доналдом Туском.

Изетбеговићева апелација против имена Републике Српске осуђена је на пропаст. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милорад Додик као гост “Пресинга” на Н1

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА