Најновије

"ТРЕБА ТЕ ОБЕСИТИ НА ТЕРАЗИЈАМА": Претња Марку Јакшићу због протеста у Косовској Митровици!

Након што је на друштвеној мрежи Твитер објавио да ће у суботу у Косовској Митровици бити одржан први протест "1 од 5 милиона“, Марку Јакшићу, одборнику СДП-а у СО Северна Митровица, упућена је претња.

Косовска Митровица (Фото: Јутјуб)

Особа која се на Твитеру потписује као "Балканфокс" написала је Јакшићу да га "треба обесити на сред Теразија за пример", преноси КоССев.

У изјави за РТВ Ким, Марко Јакшић каже да је пријавио претње. “У данашње време било коме претити вешањем на Теразијама, после онога што се десило Оливеру, изазива разлоге за забринутост, па сам садржину истог твита проследио Тужилаштву за Високотехнолошки криминал у Београду и очекујем њихову реакцију, јер се у 21. веку политичка неслагања решавају аргументима а не вешалима", каже Јакшић.

Иначе, одборник Јакшић је синоћ најавио да ће у суботу у 18 сати бити одржан протест у Косовској Митровици како би се становници овог града и других средина на Косову солидарисали са народом у централној Србији и њиховим захтевима који неколико недеља протестују у Београду, Нишу, Новом Саду, Суботици, Сомбору, Крагујевцу, али и другим градовима.

Протест је пријављен Косовској полицији.

Јакшић каже да “протест који ће се одржати у суботу има за циљ да пошаље поруку свима, а у првом реду властима у Београду да они који буду ту имају право да слободно износе своје мишљење и ставове, и да макар били у апсолутној мањини, због тога никада више неће трпети последице у виду претњи, отказа, разбијених глава, запаљених аутомобила или да прођу као Оливер Ивановић”.

Захтеви нису ништа другачији од оних у осталим градовима у Србији, од којих је најзначајнији да се открију починиоци и налогодавци Оливеровог убиства, истакао је Јакшић.

Идеја о протестној шетњи „Један од пет милиона“ у Косовској Митровици је настала спонтано, на Твитеру, у комуникацији између четворо становника овог града. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Коссев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А шта каже други Марко Јакшић.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА