Најновије

ДИЖЕ СЕ И ЕВРОПА! Велика европска земља хоће да повуче независност Косова, чека се 20. фебруар!

Група интелектуалаца из Италије, међу којима су универзитетски професори, публицисти, новинари и дипломате, покренула је петицију за повлачење признања Косова, коју ће упутити Доњем дому парламента те земље 20. фебруара, на дан када је Италија признала Косово.

Нема предаје (Фото: Јутјуб)

Одбор за покретање поновне расправе о италијанском признању независности Косова чине проф. Стефано Пилото (историчар), Стефано Верноле (новинар), Марилина Века (новинарка), Лорета Бађо (почасни конзул Србије за регион Венето), Федерико Роберти (блогер „Бyе Бyе Унцле Сам”), Андреа Тури (публициста), Леандро Кјарели (почасни конзул Србије у Фиренци), проф. Алесандро ди Мео (Универзитет Тор Вергата у Риму) и други.

Иначе, идеја да се преиспита одлука Италије о признање Косова потекла је од Срба у Италији. Дејан Кусало, један од челника Савеза Срба у Италији и председник хуманитарног удружења „Корени“ са седиштем у Верони, каже да је досад прикупљено близу 2.000 потписа.

- Надамо се да ће до 15. фебруара бити бар још толико потписа јер су наши људи масовно кренули да их прикупљају. Петиција ће бити упућена 20. фебруара италијанском парламенту. Не знамо да ли ће Италија променити одлуку, вероватноћа није велика, у сваком случају, овом иницијативом тема Косова је поново доспела у жижу италијанске јавности, којој желимо и да укажемо на тежак положај српског становништва на Косову и Метохији - наводи Кусало.

Упуство како потписати петицију погледајте  ОВДЕ.

Амери упозоравају да ће Путин сам решити питање Косова, прави "мапу пута". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протест против издаје Косова

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА