Најновије

ЉУБИТЕЉИ ПАСА ПОЛУДЕЋЕ КАД ПРОЧИТАЈУ ОВО: Власти у Техерану одлучиле да... (ВИДЕО)

У иранској престоници није дозвољено шетати пса, како се не би ширио страх међу грађанима. У главном граду Ирана је забрањено шетање паса у склопу званичне кампање чији је циљ смањење броја власника паса. 

Иранка шета пса (Фото: Јутјуб)

- Добили смо дозволу из канцеларије градског тужиоца и предузећемо мере против људи који шетају псе на јавним местима, попут паркова - изјавио је шеф полиције Техерана Хосеин Рахими.

"Страх и уплашеност"

Забрана је ступила на снагу зато што пси изазивају "страх и уплашеност" код грађана, изјавио је за агенцију Клуб младих новинара.  Као да ове мере нису довољно драконске, Рахими је додао да је вожење пса у аутомобилу такође забрањено. 

- Забрањено је возити псе у аутомобилима и уколико ово примете, полицијске снаге могу да примене озбиљне мере против власника аутомобила - изјавио је за новинску агенцију коју је основао ирански јавни сервис како би обучавао младе новинаре. 

Чување и шетање пса у Ирану је постало проблематично након Исламске револуције 1979. године и власницима су некад одузимали псе. Иранске власти псе сматрају "прљавим" животињама и чување пса виде као симбол про-западне политике. 

Министарство културе и Исламски савет су 2010. године забранили рекламирање било каквих производа за псе, а пре пет година се у парламенту расправљало да се власници паса кажњавају новчано или чак бичевањем. 

Последњи анти-псећи потез није превише разгневио кориснике друштвених мрежа, али један корисник Твитера се запитао шта је следеће и да ли ће становници Техерана бити приморани да јашу камиле.

Чиста пљачка! Трамп Венецуели отео 18 милијарди долара. Погледајте ОВДЕ.

Извор: bbc. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ветеринарска амбуланта у Техерану

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА