Најновије

СРБИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ДОНЕЛИ ВАЖНУ ОДЛУКУ: Рекли не Харадинају и Приштини

Српска листа саопштила је синоћ да поводом различитих дезинформација које су се појавиле у медијима потврђује јасан став посланика те листе да неће учествовати у раду скупштине у Приштини све док се не повуку таксе које је увела Приштина и тиме угрозила опстанак српског народа на Косову и Метохији.

Тзв. Скупштина Косова (Фото: Јутјуб)

- Понављаћемо то докле год буде потребно и докле год не схвате сви они који су у Приштини и на Западу навикли да имају своје Србе да на нас у тој работи не рачунају - поручила је Српска листа.

Како се подсећа, посланици Српске листе су у опозицији и не подржавају предлоге који долазе на дневни ред од бруталне отмице директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, пребијања голоруког народа и легалних и легитиминих представника Срба, 26. марта прошле године у Косовској Митровици.

- Девет посланика Српске листе су мандат добили подршком 90 одсто својих сународника, увек су уз свој народ, и неће променити своју одлуку, а један посланик Самосталне либералне странке који је и даље део владајуће коалиције Рамуšа Харадинаја и гласа за све што предлоге косовски Албанци нека гласа и даље, за разлику од њега, наши мандати припадају српском народу, а не албанском, за нас су гласали Срби, а не Албанци - истиче се у саопштењу Српске листе.

Премијер привремених институција у Приштини Рамуш Харадинај позвао је посланике Српске листе да присуствују седници парламента, када на дневном реду буде гласање о буџету, пренео је РТК 2. 

Како наводи тај медиј, лидер СЛС и посланик ове странке у косовској скупштини Слободан Петровић изјавио је на конференцији за новинаре у Грачаници да ће подржати буџжет, јер је, како каже, прихваћен један његов амандман. 

Српска листа напустила је владу и парламент крајем марта прошле године, након хапшења директора канцеларије за КиМ Марка Ђурића. Српска листа истакла је тада и да пет година ништа није учињено на формирању Заједнице српских општина.  

Топ 10 најупечатљивијих догађаја руске војске у прошлој години погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

 Делић: 5 година вршите издају Косова и Метохије!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА