Најновије

"СТРПАЋЕМО ТЕ У ГЕПЕК И УБИЋЕМО ТЕ!" Дачићу и његовој породици стижу језиве претње

Министар спољних послова и лидер СПС Ивица Дачић свакодневно добија аноннимна писма са најстрашнијим претњама. Прете му смрћу, тровањем и гепековањем, а на удару су чак и његова деца.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Неке од порука су, открива извор, толико морбидне да његови сарадници избегавају да му их покажу. До сада их је добио толико да је од њих направљена позамашна гомила.

- То се дешава више пута месечно. Пише „стпаћемо те у гепек, одвешћемо те и убићемо те“, „отроваћемо ти фамилију“, „заклаћемо ти децу“, „запамти када си последњи пут видео кћерку и сина“. Ове језиве претње праћене су и највећим вулгарностима, псовкама које само болестан ум може да смисли и усуди се да их некоме упути – прича извор.

Псовке и вулгарности

Симптоматично је да је већина порука писана руком, а да их исте особе шаљу више пута.

- Најчешће су претње из Хрватске, Албаније и са Косова. Људи задужени за његову безбедност запазили су да се понављају писма на којима се неко потписује са „Анте“. Протокол је такав да свака претња мора да се пријави полицији и Бетбедносо-информативној агенцији (БИА), као и да им се доставе оригинална писма – каже саговорник.

У зависности од њихове процене, додаје, појачавају се мере безбедности.

Пријава полицији

Професор факултета безбедности Зоран Драгишић каже да ниједна претња не сме да се игнорише и да мора да се пријави службама.

- Историја нас учи да је живот политичара у Србији врло угрожен. Токо 19. и 20 века  много лидера је изгубило живот у атентатима, али тај ружни тренд није присутна само у нашој држави, него и код других народа. Свака претња која стиже високим функционерима као што су Вучић и Дачић, који су најизложенији, мора да се схвати као најозбиљнија све док се не установи да није озбиљна. Службе треба да их третирају као да иза нњих стоји јака терористичка организација, иако се у 99 одсто ради о особама које нису способне да изврше те претње – закључује Драгишић.

Дачић: Више се не потресам

Шеф дипломатије Ивица Дачић каже да се са годинама бављења политиком навикао на претње.

- Оне стижу редовно и ја сам се на њих навикао и не занимају ме. Живим у свету политике где тога има и моји сарадници знају да се не потресам. Често ми ништа и не кажу и не показују – каже Дачић. 

Економски див Кина, незаустављиво постаје глобална војна сила! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Хоће Бујановац и Прешево? Ма немој…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА