Најновије

ТЕРОРИСТИ АЛ ЗИНКИЈА ПОТПУНО РАЗБИЈЕНИ: Џихадисти Хаџат Тахрир ал Шама их сатиру жестоко!

Харакат Ноуридин Ал-Зинки је на ивици потпуног пораза у западном Алепу, након што је ове седмице претрпео неколико снажних удараца од стране милитаната Хаџат Тахрир ал-Шама.

Хаџат Тахрир ал Шам (Фото: Southfront)

Ситуација је постала много гора за борце Ал-Зинкија, данас, након што је њихова група раније током поподнева предала стратешку базу Шеик Сулејман Хаџат Тахрир ал-Шаму. Хаџат Тахрир ал-Шам сада напада последњи велики град под контролом Харакат Ноуридин Ал-Зинкија у западном делу покрајине Алепо. Град Кабтан ал-Џабал, је под тешким нападом Хаџат Тахрир ал-Шама, а неки извештаји указују да је џихадистичка група ушла након што је прегазила одбрану Харакат Ноуридин Ал-Зинкија. Харакат Ноуридин Ал-Зинки је исламистичка група коју подржава Турска и која је већим делом рата деловала у покрајини Алепо.

Они су привукли светску пажњу након што је њихова група обезглавила 13-годишњег палестинског дечака током офанзиве Сиријске арапске армије (САА) у северном Алепу.

Турски интереси у Сирији доживели тежак ударац. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Терористи Ал Зинкија остали су упамћени по можда најмонструознијем злочину током сиријског рата за који је сазнала светска јавност

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА