Најновије

Наводно је ово снимак из "аутобуса смрти" пре трагедије: Телефон у руци током вожње не даје одговор ко је заиста крив за стравичну несрећу

Ово наравно не аболира државу од чињенице да нам је сигнализација на пругама више него јадна.

Аутобус (Фото: Јутјуб)

Испливао је видео-снимак из аутобуса Ниш експреса који се сударио с возом на пружном прелазу код Доњег Међурова 21. децембра минуле године. На снимцима коју су подигнути на Јутјуб каналу портала Република види се да возач у неким тренутцима гледа телефон али сам снимак не даје никав одговор о разлозима несреће иако се њиме инсинуира на одговорност возача.

На снимку је нетачно време и датум, па не може са сигурношћу да се каже да ли ја од дана када се несрећа догодила. Други снимак показује како аутобус наилази на пружни прелаз, али у том тренутку снимак стаје па се не види да ли је он зауставио аутобус и погледао да ли има воза.

- Последњи тренуци снимка сведоче да је само секунд пре удеса Милан З. прошао поред знака Стоп, не гледајући ни лево ни десно, затим није ни обратио пажњу на Андрејин крст - и као у магновењу, дошло је до велике трагедије… – пише у тексту Републике иако се снимак прекида у тренутку када возач наилази на знак испред прелаза, мада заиста делује да не смањује брзину.

У ужасној несрећи на лицу места животе је изгубило троје људи, касније истог дана још двоје је подлегло повредама, док се тужан биланс увећао са још две жртве које су преминуле у болници у наредним данима.

Међутим, чуди што је снимак овако селективно проказан, и чини се да се жели указати на кривицу возача избором кадрова у којима гледа телефон. Подсећамо да је након несреће дошло до великог незадовољства грађана због непостојања рампи на многим пружним прелазима.

Шта историчар Шарић поручује Вучићу поводом Косова погледајте ОВДЕ.

Извор: Република/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА