Најновије

ДРОГИРАНА ВОЈСКА: ЦИА и МИ6 тестирале ЛСД на војницима, погледајте ретке снимке језивих експеримената (ВИДЕО)

ЦИА је својевремено спроводила експерименте са војском дајући им синтетичке дроге, нарочито ЛСД а резултати су били катастрофални.

ЛСД експерименти на војницима (Фото: Јутјуб)

На интернету постоји снимак на ком се види како се војници понашају чудно током вежбе, пре које су узели ЛСД. Они су се смејали све време и нису никако могли да се сконцентришу. 

У једном тренутку се види како корачају у строју, а онда се формација распада. Већ после неколико минута нису били у стању да слушају команде.

Иако је идеја била да се ЛСД користи како би се војска "ојачала" у евентуалној борби против непријатеља, све се завршило катастрофално. На снимцима се види како се војници током вежбе у шуми смеју и ваљају по земљи, иако око њих постоји гомила опасног оружја. 

На крају се одустало од овог експеримента, који је извођен половином прошлог века, јер су закључили да је "прескупо" али и да се војници понашају "нестабилно". Иначе, сличне експерименте је вршила и британска војска.

На интернету се појавио фасцинантни снимак из 1964. године који приказује војнике британске Краљевске морнарице под утицајем наркотика ЛСД-а.

Невероватни клип приказује војнике који очигледно имају халуцинације, како се пењу по дрвећу и опонашају птице и како се неконтролисано смеју.

Британска војска спровела је експерименте који су укључивали примену ЛСД-а у децембру 1964. у нади да ће та халуциногена супстанца послужити у могућем рату за онеспособљавање непријатеља. У експерименту је учествовао 41 војник Морнарице, али снимак приказује само њих 17.

Научници су им рекли да током три дана треба да изводе војну вежбу и "ухвате што је могуће више терориста". Првог дана добијали су обичну воду и нормално извршавали задатке. Међутим, другог дана, без њиховог знања, научници су им убацили ЛСД у јутарњи напитак. Кад је наркотик почео да делује, дисциплина је попустила и за само тридесет минута, војници су бесциљно тумарали шумарком и кикотали се без очигледног разлога.

Надређени више нису могли уопште да их контролишу, па чак ни да комуницирају с њима.

Прочитајте ОВДЕ чему се то чуде немачки медији.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА