Најновије

МИЛЕНА ИВАНОВИЋ: Истина о убиству ће да изађе на видело! (ВИДЕО)

Супруга убијеног лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, Милена Ивановић изјавила је данас да ће трагедија њеног супруга наставити да се злоупотребљава "како коме затреба", али је оценила да се истина не може сакрити.

Милена и Оливер Ивановић (Фото: Фејсбук)

Ивановић је за РТС рекла да данас има много више информација о убиству супруга, да је разговарала са много људи и да сада покушава да направи неку своју слику о томе, у нади да ће доћи до истине.

"Слушам шта кажу истражни органи из Приштине, слушам наше истражне органе. Надам се да ће се истина сазнати, ако не у овој онда у некој другој години", рекла је Ивановић.

Како каже, сматра да у овом тренутку она има највише информација о убиству супруга.

"Мени је најважније да се сазна истина. Верујем нашим истражним органима, сацекаћу да видим шта ће бити. Сматрам да истина не може да се сакрије, мислим да ће кад-тад да изађе на видело", рекла је супруга убијеног лидера ГИ СДП.

Према њеним речима, до сада је дала неколико исказа, и на Косову и у Београду.

Последњи пут је, каже, испитана у Београду на захтев специјалног тужилаштва са Косова, и додала да је отворена за сваког ко сматра да има неку информацију која би помогла да се тај случај што пре реши.

Коментаришући наводе приштинских медија о умешаности пет особа које се повезују са вождовачким кланом, поручује да је у протеклих годину дана чула "милион верзија тога ко стоји иза убиства".

"Имали смо хапшења наводно због убиства Оливера, сада се појављује пет нових имена... Мислим да ће то да се, нажалост, настави у 2019. години, да ће да се користи и злоупотребљава ова трагедија како коме затреба, да ће се појавити нека нова имена. Мислим да то није у реду. Ко год стоји иза тих прича, треба да стане, и мислим треба да се заједно да се ангажујемо и Београд, и Приштина и странци, за које мислим да су веома значајни, да сви дођемо до истине да знамо ко је пуцао у Оливера. Мислим да је то важно због нас", рекла је Ивановић.

Управо због могуће злоупотребе, каже, не жели да учествује на протесту у Београду који је заказан за 16. јануар, на годишњицу убиства.

"Ја наравно нећу ићи, не бих ишла ко год да организује. Мислим да то није у реду, мислим да се трагедија једне породице користи у политичке сврхе. Оливер је био три и по године заточен, зашто народ није био тих година на улици, или кад је Оливер убијен, мислим да су то били погоднији датуми да се пружи подршка. Можда би се извршио неки притисак, па бисмо данас имали имена убица. Не свиђа ми се тренутак нити контекст у којем се то одржава", напомиње Ивановић.

Она ће, како каже, тог дана у 8.15 отићи да запали свећу у Храму Светог Саве.

"Сви они који осећају да треба да буду са нама тог дана биће. То је прави начин да се ода почаст тако великом човеку као што је био мој Оливер", навела је Ивановић.

Каже да тешко проводити празнике у оваквим ситуацијама и да су она и њен син Богдан сами – ма колико драгих људи и пријатеља било уз њих.

Божић су увек проводили у Косовској Митровици, али сада је за тај град, како каже, вежу само ружна сећања.

"Митровица више није мој град нити ће икада то бити", рекла је супруга убијеног Оливера Ивановића.

Трампов човек адут Србије у преговорима о Косову. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА