Најновије

Нова оставка у Пентагону: Отишао и шеф кабинета!

Шеф кабинета америчког секретара за одбрану, Кевин Свини, поднео је оставку, саопштено је у суботу из Пентагона. Свини је на том положају био од јануара 2017. године.

Пентагон (Фото: defence. gov)

"После две године у Пентагону, одлучио сам да је право време да се вратим у приватни сектор. Била ми је част да служим са мушкарцима и женама у Секретаријату за одбрану", саопштио је Свини.

Реч о најновијој у низу оставци у Пентагону. Џим Матис, под којим је Свини служио, поднео је оставку на положај секретара за одбрану у децембру, после одлуке председника Доналда Трампа да повуче око две хиљаде америчких војника из Сирије.

У писму оставке, Матис није поменуо Трампа по имену, али је истакао велике разлике у ставовима између њега и председника, нарочито када је реч о значају савезника и употреби америчке моћи.

Матис је првобитно најавио да ће положај напустити крајем фебруара, али је Трамп 23. децембра саопштио да ће дотадашњи Матисов заменик Патрик Шенахан бити вршилац дужности секретара за одбрану од 1. јануара, што је убрзало Матисов одлазак.

Оставку је крајем децембра поднела и портпаролка Пентагона Дејна Вајт, коју је прошлог уторка заменио Чарлс Самерс млађи.

Прочитајте ОВДЕ који је то Трампов човек адут Србије у преговорима о Косову?

Извор: glasamerike. net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борко Б. Ђорђевић - Трамп је као Тито и може да врати Америку на прави пут!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА