Најновије

MАТИ АТАНАСИЈА Зацарила је блуд која је оскрнавила младе људе (ВИДЕО)

Манастир Рукумија је српски православни манастир који се налази недалеко од Пожаревца, на путу за Дрмно и Костолац, у селу Брадарац у епархији Браничевској Српске православне цркве. Манастирска црква је посвећена Светом Николи. Манастир Рукумија сваке прве суботе у месецу организује читање молитве за сретање сродне душе, деле се савети за брак и помаже се око молитви које су благодатне за брак и оне који хоће да уђу у брак.

Мати Атанасија (Фото: Јутјуб)

Мати Атанасија каже да је битно, да ако се већ молимо да пронађемо сродну душу, такође треба тражити верујућу душу, тј. да вреднују исте моралне Православне Хришћанске вредности. Јер није исто ући у брак са особом која није верујућа, јер онда немамо исте погледе на свет, тиме се губи и суштина и циљ брака.

Она каже да је проблем стидљивост у одабиру партнера, и да често родитељи за своју децу говоре да су стидљива не схватајући да су их сами направили таквима. Уједно додаје да се родитељи ретко питају која је њихова одговорност за то што им деца тешко улазе у брак, или чак и не улазе.

Осврћући се на генералну културу мати Атанасија наводи да модерна кинематографија  лоше утиче на породичне вредности, јер тамо где се промовише насиље, наркоманија, блуд тешко да ће бити позитивног утицаја  на људе у браку јер се на жалост полако прихватају погубне ствари по породицу. Тако да многи данас који желе да се упознају траже људе који их подсећају на ту масовну културу што је погрешно, пример томе можемо видети у нашим ријалити програмима.

- Због свега тога често млади улазе у везе на које не гледају озбиљно, и јако брзо долази до раскида. Губи се контакт са изабраном особом, а што је најгоре та особа је била баш та сродна душа, и онда млади почињу да лутају не схватајући да су изгубили оно што им је од Бога дато. Тако да остају погубљени у животу, а јако често остају и без брака, наглашава мати Атанасија.

- Здрав брак, рађа здраву децу која ће на примеру родитеља такође имати здрав брак, каже и такође се осврће на данашње време где каже да „ако дете не зна ко је отац а ко мајка“ да то никако није природно,  а поготово није хришћански да дете има две маме или тате, наглашава.

- Родитељи се никако не смеју свађати пред својом децом, јер деца све упијају и прихватају, те свађе као погрешне ствари после копирају кроз живот. Родитељи морају бити суздржани пред децом, и ако дође до свађе деца не треба да присуствују томе. Родитељи треба да буду и васпитачи и родитељи, јер ако размазимо дете и учимо га да зависи од родитеља касније у животу му је све теже. Дете на време треба учити обавезама, поред школе коју сва деца похађају потребно им је дати и обавезе у кући као и послове око домаћинства да се не би десило да касније седе по кафићима од родитељског новца мислећи да је то живот, каже мати Атанасија.

- Родитељи треба да подрже снају или зета и да их прихвате као своје дете, веома је погрешно говорити младима да су нашли погрешног животног сапутника. А ако се брачни пар свађа родитељи треба да буду ту и да их мире, истиче на крају.

Прочитајте ОВДЕ зашто су Срби народ небески.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА