Најновије

УБАЦИЛИ КОСОВО У ИМЕ СРБИЈЕ: Прекрстили нам земљу на интересантан начин

Сајт Фокс њуз у тексту у коме пише да се амерички председник Доналд Трамп залаже за постизање споразума између Београда и Приштине, назвао је Србију - Серкосовобијом.

Графит лепо поручује (Фото: Јутјуб)

У тексту новинарке Холи Мекеј наводи се да администрација председника Трампа жели да забележи још један спољнополитички поен тиме што ће охрабрити лидере "Србије и Косова да потпишу мировни споразум на церемонији у Белој кући".

"Дугогодишњи проблеми између Косова и СЕРКОСОВОБИЈЕ недавно су постали интензивнији, толико да би могли да изазову оружани сукоб", навела је Мекејова.

Она у тексу пише, позивајући се на неименовани извор, да је такозвани косовски председник Хашим Тачи недавно путовао у Немачку где се састао са америчким амбасадором у тој земљи Ричардом Гренелом како би размотрили могућност да Приштина смањи тарифе на робу која стиже из централне Србије, што би довело и до смањења тензија.

Извор Фокс њуза оцењује да је Трамп отворио пут обема странама ка добијању веће подршке Вашингтона и да жели да постигну споразум.

"Ако се обе стране сложе, он ће подржати споразум. За разлику од ЕУ, све је на столу", написала је она.

Како се наводи, Тачијев састанак с Гренелом, који је стручњак за спољну политику и упознат с положајем косовских Срба, помогао је, наводи она, "подизању значају овог питања".

Може ли Босна и Херцеговина да се распадне, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Албански медији у чуду од '’Серкосовобије'’

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА