Најновије

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАРИ ШОКИРАЛИ РЕГИОН: Србима владари нису били Германи, a хрватска историја…

Док међу интелектуалцима у Србији влада дух самопорицања, негирања и понижавања свега српског, ево шта о Србима каже др Вишеслав Аралица, хрватски историчар и професор историје са Хрватског института за повијест и Филозофског факултета у Загребу.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

– Стјепан Радић се залагао за отцепљење од Срба, који су такође Словени. Додуше, он их није ни сматрао Словенима, доживљавајући Словене као мирољубиве и вредне, а Срби су му били ратници. Кад погледате из перспективе западњака, Срби су заиста другачији од свих осталих словенских народа. Немци јесу ратовали против Срба, али су их баш зато и поштовали – наводи Аралица.

Он истиче да су Срби једини словенски народ који је државотворан.

– Једини народ у Европи уопште за чију се династију није сматрало да потиче од германских освајача из раног средњег века. Имали су их, у ствари, чак две, Петровић Његоше и Карађорђевиће, обе с подручја данашње Црне Горе. За то време, бугарски краљ је практично Немац. Грчки је Немац или Данац, како се узме – објашњава Аралица.

– Где год погледате, свуда су или Немци или су пореклом Германи, као код Италијана или Шпанаца. И онда је то ствар поштовања. Као, Словени су добрице, кметови, радници, али нису ратници, не могу да се ослободе, не могу да створе државу. А Срби се у ту причу не уклапају, дакле нису Словени.

Највећи хрватски археолог, професор емеритус Никола Јакшић, такође тврди да Хрвата није било ни у 7. ни у 8. веку на овим просторима, док је позната хрватска научница др Андреја Зорић у Немачкој одбранила докторску дисертацију у којој доказује да је прављење хрватске нације култура лажи.

O правом пореклу Срба читајте ОВДЕ. Књиге из Правдине интернет продавнице можете погледати и наручити ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Порекло српског језика.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА