Најновије

ПОПОВИЋ: Република Српска је пример како треба да штитимо наше Косово

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић честитао је Дан Републике Српске, 9. јануар, и пожелео сваки напредак и развој, а посебно унутрашњу стабилност и национално јединство.

Поповић (Фото: Јутјуб)

Ненад Поповић је истакао да је Република Српска, која данас обележава свој дан, "плод истрајне и непоколебљиве борбе Срба за своју слободу, своју православну веру, за своју традицију и своју будућност", као и да је пример како треба да чувамо наше националне интересе.

Поповић је рекао да је после тешког страдања средином прошлог века, "пробуђен из заблуда југословенства и лажног братства и јединства", српски народ преко Дрине схватио да, "искључиво у сопственој држави, ослоњен на своју снагу и инспирисан херојством и идеалима својих предака, може сачувати своја огњишта и своје животе".

Поповић је истакао да је Република Српска створена великим жртвама нашег народа и њиховом неугасивом жељом за слободом и националном независношћу, за коју се, како каже, Срби боре још од времена Цара Лазара, Карађорђа, Милоша и Његоша, саопштено је из кабинета министра.

Како је истакао, иако су све силе западног света биле против стварања Републике Српске, и када су је бомбардовале и чиниле све да је дестабилизују и разграде, "нико није могао код Срба да уништи ту снажну и неуништиву жељу за сопственом националном државом".

"Зато нам је Република Српска и данас пример, како треба да чувамо наше националне интересе, а пре свега наше Косово и територијални интегритет Републике Србије", поручио је Поповић.

Истакао је да се не сме одустати од тога да је Косово Србија и да ће тако, колико год биле тешке околности, остати заувек.

"Србија ће увек бити ту да подржава, помаже и штити Републику Српску, и никада неће дозволити да се намере појединих земаља о њеном уништењу остваре", закључио је Поповић.

Шта Кустурица каже о Коосву прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ненад Поповић: Са Путином нам стижу и најнапредније руске компаније

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА