Најновије

ХАРАДИНАЈ НАСТАВЉА ДА ПРОВОЦИРА: Таксе не треба укинути, већ појачати! Показао сам ко је газда у кући на Косову

Лидер Алијансе за будућност и кандидат за премијера привремених приштинских институција Рамуш Харадинај изјавио је да таксу од 100 одсто на увоз робе из централне Србије и БиХ не треба укинути, већ појачати, преноси Коха.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

"Такса је инструмент за стварање избалансиране вредности за признавање, морамо да га оснажимо да се размене признања. Велика је аномалија да Србија тражи нешто. Морали смо да тражимо нешто као жртва, дакле, признање и плус извињење или одштету, а код нас се догађа супротно", рекао је Харадинај.

Он је навео да је као тзв. премијер "показао ко је газда у кући на Косову", те да је "успео да заустави идеју о размени територија" и да покрене друге процесе попут војске и Закона о Трепци, преноси Косово онлајн.

Харадинај каже и да Србија не треба да тражи нешто у замену за признање, већ да треба да призна Косово, па чак и да се извини или плати одштету.

Он је казао и да се неће вратити коалицији са ДПК-ом, а на коментаре да је растурио коалицију без најаве, рекао је да своју намеру није могао да изнесе коалиционим партнерима, јер "није желео да та вест буде пренета Вучићу".

У Сирији су уништене главне снаге Исламске државе и Нусра фронт. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА