Најновије

ШИПТАРИ СПРЕМАЈУ ОПАСАН МАНЕВАР! Мирослав Лазански пре одласка у Русију саопштио паклени план Албанаца! (ВИДЕО)

“Очекујемо маневар тзв. косовске делегације, да узме албанске пасоше и покуша да уђе на конгрес у Чилеу где се може потенцијално расправљати о уласку тзв. Косова у Интерпол”, најавио је будући амабасадор Србије у Руској Федерацији Мирослав Лазански.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

“Чиле није признао Косово и они (тзв. косовска делегација) не могу са косовским "пасошима" да уђу на конгрес, али могу са специјалним позивницама, или очекујемо маневар да делегација Косова узме албанске пасоше и покуша да уђе на тај конгрес”, изјавио је Лазански.

Лазански је додао да Србија има подршку од стране Русије и Кине и да политички односи никада нису били бољи.

“Политички односи Србије и Русије су одлични, никада нису бољи били. Имамо и подршку Русије у УН, са својим ветом, такође и Кине. Имамо и подршку када је реч о уласку Косова у УНЕСЦО или Интерпол, то је сада актуелно да ће бити у Чилеу. Трудићемо се да прикључење Косова ни не буде на дневном реду, а ако ови са Запада излобирају, да то не буде изгласано”, истакао је Лазански.

Мирослав Лазански је истакао да нема страха од новог посла амбасадора Србије у Русији.

“То јесте захтеван и суптилан посао, али мислим да нема места за страх. Дипломатија је најсличнија новинарству којим се ја бавим. Као новинар имаш ширу слободу размишљања, као дипломата немаш”, закључио је Лазански гостујући у емисији "Добро јутро Србијо".

Скупштина Србије констатовала је данас оставку Мирослава Лазанског на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања.

Надлежни одбор је утврдио да је Лазански поднео оставку, што је један од разлога за престанак мандата посланику пре истека времена на које је изабран.

Указом председника Републике Србије, посланик СНС и војни коментатор именован је за новог амбасадора Србије у Руској Федерацији.

Указу којим је Мирослав Лазански постављен за новог амбасадрора, претходио је указ о опозиву досадашњег амбасадора у Русији Славенка Терзића.

Прочитајте ОВДЕ оглас који је дигао Србију на ноге. 

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА