Најновије

"АНЂЕО ЧУВАР": Шербеџија у невероватно бизарном психо трилеру! Следећи филм је о Тесли (ВИДЕО)

Раде Шербеџија, после скоро три деценије наступа пред београдском позоришном публиком на отварању овогодишњег  28. Београдског летњег фестивал БЕЛЕФ-а у представи „Антигона - 2000 година касније" у извођењу позоришта Улисес. Само дан раније, од 20. јуна у биоскопима широм Србије у дистрибуцију креће фантастично филмско остварење у коме Шербеџија наступа тумачећи једног од главних ликова, др. Дабровског у психолошком трилеру "Анђео чувар". 

Раде Шербеџија (Фото: 2и Филм)

Анђео чувар је психолошки трилер заснован на истинитом догађају о запањујућој серији убистава под хипнозом који су се одвијали у Данској у 1950-има; у режији реномираног финског редитеља Арто Халонена и сјајном међународном глумачком глумачком поставком предвођеном Радетом Шербеџијом, Џошом Лукасом и Пилу Асбеком, филм у дистрибуцији 2и Филма стиже у домаће биоскопе 20. јуна!

Раде је у сусрет новом филму, коме се домаћа публика изузетно радује, одговорио на неколико питања. 
 
Колико је било захтевно тумачити лик доктора Дабровског, како сте се припремали за улогу, колико сте се посветили истраживању хипнозе?

- Улога др. Дабровскога у филму Гуардиан Ангел била је уистину сјајно написана и јако захтијевна. Као и увијек када снимам тако изазовне карактере, покушао сам се што боље припремити. Разговарао сам са пријатељем ,који је познати загребачки психијатар, о хипнози  и свему ономе што бих као професионални психијатар требао знати. То ми је помогло у креирању тога интересантнога лика. Осим тога наш режисер Арто Халонен је био јако добро припремљен за филм који је снимао...

Филм је базиран на истинитим догађајима. Верујете ли да је могуће човека у толикој мери изманипулисати путем хипнозе, да се одлучи на чин убиства? 

Тешко је повјеровати да је то данас могуће чинити...Али ако јесте, онда је то застрашујуће....

Филм је финско-данско-хрватска копродукција, велики део чланова тима на филмском сету је био из Хрватске, у филму у епизодним улогама учествује низ хрватских глумаца, део ентеријера сниман је у Загребу. Да ли је због тога на сету владала домаћа атмосфера, колико вама то значи, када на сету имате подршку “домаће”екипе? 

Ја у посљедњих 25 година, ријетко снимам филмове са домаћим филмским радницима. А када се то догоди увијек се поново угодно изненадим и обрадујем, јер схватим и видим колико су наши филмски дјелатници добри и професионални… И драго ми је што постоје неки прави филмски вукови попут мога пријатеља Игора Ноле који су одгојили једну нову генерацију филмских радника у Хрватској, која је спремна и способна одрадити све изазове и послове који се пред њих постављају. Заиста су тако спремни и спретни да се осјећам као да сам у великим Холлywоодским филмским пројектима…

Који су вам будући планови, ускоро креће нова сезона позоришта Улyссес, да ли спремате још нешто ускоро у Хрватској и/или иностранству? Последњих година се спомиње да ћете с редитељем Артом Халоненом поново снимати филм, овога пута о Николи Тесли. У којој је фази пројекат? 

Тренутно се припремам за нашу нову сезону  Улисес театра на Бријунима. Радимо нову представу “Тко се боји Вирџиније Вуоф“, а ту су и моје улоге у нашим старим представама. Играћу 19-ту годину заредом Краља Леара и четврту сезону Креонта у нашој представи „Антигона 2000 послије”… Што се тиче филмова, вјеројатно ћу снимати један умјетнички филм у Њујорку слиједећег септембра, а припремам и улогу у хрватском филму “Брдо “ са режисером Бруном Гамулином…Постоји и даље договор са Артом Халоненом око његова пројекта “Никола Тесла“.

Анђео чувар прати инспектора Андерса Олсена (Пилу Асбек) који решава случај пљачке и двоструког убиства уз сумњу да је починилац изманипулисан због злоупотребе хипнозе и тако наведен на споменути злочин. Прича се заснива на истинитим догађајима и шокантној криминалистичкој истрази која је потресла Данску 1950. У решавању истраге, Олсен тражи помоћ чувеног психијатра специјализованог за хипнозу, Др. Дабровског (Раде Шербеџија), с којим креће у регресиван свет манипулације ума.

У главној улози наступа тренутно један од најпопуларнијих данских глумаца млађе генерације, Пилу Асбек. Своју каријеру започео је светски признатом и награђиваном данском серијом Борген, глумио је у низу изузетно успешних наслова, а широј публици свакако је тренутно најпознатији по улози Еурона Греyјоyа у последње три сезоне Игре престола. Улогу психијатра одиграо је Раде Шербеџија, а у улози криминалца Бјорна С. Нилсена који хипнозом манипулише и наводи појединце на убуства наступа Џош Лукас, један од најрелевантнијих америчких глумаца своје генерације, који је наступао у низу светски познатих и успешних наслова.


Анђео чувар настао је као финско-данско-хрватска копродукција, сниман је у Хрватској и Данској, хрватску продукцију потписује Игор Нола из компаније Маинфрејм Продакшн. У биоскопе широм Србије стиже од 20. јуна.  Дистрибуција: 2и Филм

ПрочитајтеОВДЕ све о почетку снимања филма о Јасеновцу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА