Најновије

ВАНЗЕМАЉЦИ НАС ШПИЈУНИРАЈУ И ТО СА ОКОЛНИХ АСТЕРОИДА: Познати научник изнео тврдњу која је шокирала свет, а скроз је логична!

Интелигентни ванземаљци могли би да нас шпијунирају помоћу роботских сонди тактички смештених на оближњим свемирским астероидима, тврди угледни амерички научник Џејмс Бенфорд.

НЛО (Фото: pixabay. com)

Ову идеју је први објавио радиофизичар Станфорд Роналд Брејсвел још 1960. године, а Бенфорд у часопису Astronomical Journal сугерише да би очигледно место за ове сонде, или "вребаче", могло бити на астероидима близу Земље, познатим као "ко-орбитални објекти".

Као што име сугерише, ове свемирске стене круже Земљом истовремено када круже и око Сунца - иако су предалеко да би се сматрале сателитима.

Мали број (мање од 20) ових објеката је пронађен а најближи је 2016 XO3, мали астероид који је НАСА описала као "сталног пратиоца Земље" скоро читав век. Према Бенфорду, близина ових свемирских стена Земљи чини их идеалним местом за постављање сонди које би нас шпијунирале.

"Ови предмети на Земљи пружају идеалан начин да посматрамо наш свет из сигурног природног објекта", објашњава се у његовом раду.

Предлаже да астрономи хитно истраже овај објекат.

"Морали би да се усмеримо према његовом осматрању, како у електромагнетном спектру и планетарном радару, тако их посећивати и сондама", пише он.

Можда није изненађујуће што се сви свемирски научници не слажу са Бенфордовом оценом свемирског камења.

"Колика је вероватноћа да ће ванземаљска сонда бити на једној од ових орбитала? Очигледно је крајње мало вероватно", рекао је физичар и астробиолог Пол Дејвис за "Live Science".

"Али ако не кошта пуно да погледамо, онда зашто не? Чак и ако не нађемо Е.Т., можда ћемо пронаћи нешто занимљиво", рекао је он.

Иначе, Кина планира да пошаље свемирску летелицу на астероид 2016 ХО3 2022. године, како би прикупила узорке стена, а то би била добра прилика за извиђање "вребача".

Прочитајте ОВДЕ  какво је то чудо снимила НАСА.

Извор: Курир/Mirror

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА