Најновије

БУРНА РЕАКЦИЈА НА БАХАТО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ ЕРДОГАНОВЕ ЖЕНЕ: Потпуно нејасна егзибиција усред Београда! Шта су тражили са дугим цевима у кафићу?

Зоран Живковић, Дарко Трифуновић и Божо Прелевић коментаришу информацију да је приликом посете супруге председника Турске Емине Ердоган турској амбасади у Београду, њено обезбеђење наоружано дугим цевима ушло у оближњи кафић у Крунској улици, због чега су реаговали конобари и неколико гостију.

Ердоган је са супругом недавно посетио Београд (Фото: Predsednik.rs)

“Представици било које стране службе, полиције и обезбеђења не могу да се шетају кроз Србију било где, без присуства наше полиције. Постоје случајеви где они могу да носе оружје, али само као део заједничке екипе која прати штићену личност, заједно са нашим органима. Формално-правно може неко да их убије и да не одговара због тога, ако процени да је угрожен њиховим присуством, то је дело самоодбране. Реч је о егзибицији која је потпуно нејасна и за коју нема никаквог разлога. Апсолутно није реално да супруга турског председника може да буде на том нивоу угрожености у Београду”, рекао је председник Нове странке Зоран Живковић.

Војни аналитичар Дарко Трифуновић изнео је своје виђење ове ситуације.

“Не можемо да побегнемо од чињенице да смо ми били и остали раја а наши властодршци су представници раје, са елементима бахатог и агресивног понашања према својим држављанима и снисходљивошћу према странцима. И наравно, који је проблем за Ердоганово обезбеђење да носи дуге цеви? Који је проблем да Ердоганово обезбеђење уради било шта друго?”, пита Трифуновић.

Адвокат Божо Прелевић тврди да су српске власти криве за инцидент.

“Тако нешто је забрањено међудржавним споразумима, осим уколико држава домаћин то не дозволи. Са друге стране, можда није лоше и да се навикавамо на дуге цеви по центру Београда. Ми се навикавамо на свашта што долази из Турске, од баклава па до политичког система. Можда бисмо требали да се навикнемо на ту врсту демократије. У сваком случају, то се не тиче Ердогана, већ наше државе. Несумњиво је да турски председник и његова супруга требају да буду штићене личности. Можда је то питање поверења Ердоганових безбедњака у српску полицију”, рекао је Прелевић.

Прочитајте ОВДЕ како су гости кафића реаговали када је упало обезбеђење Ердоганове супруге.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА